TÉMA

Gökmen Tanis

Střelec, který zabil loni v Utrechtu čtyři lidi, dostal doživotí

Nizozemský soud poslal na doživotí do vězení útočníka, který loni v tramvaji v Utrechtu zastřelil čtyři lidi. Podle soudu sedmatřicetiletý Gökmen Tanis spáchal několikanásobnou vraždu s teroristickým motivem. Obžalovaný se ke svému činu při procesu nevyjádřil, neodpovídal na otázky a ze soudní síně byl kvůli urážkám soudu několikrát vyveden. U vynesení rozsudku nebyl kvůli preventivním opatřením spojeným s šířením koronaviru přítomen.
20. 3. 2020|

Střelba v Utrechtu: Podezřelý přiznal vinu, tvrdí, že jednal sám

Sedmatřicetiletý muž tureckého původu stíhaný v souvislosti s pondělní střelbou v Utrechtu za několikanásobnou vraždu s teroristickým motivem se u soudu přiznal. Tvrdí, že jednal sám. Soud muži prodloužil vazbu o dva týdny. Večer se v Utrechtu uskuteční tichý pochod městem za oběti střelby.
22. 3. 2019|

Vyšetřovatelé střelby v Utrechtu se stále více kloní k terorismu. Vazba mezi útočníkem a oběťmi chybí

Nizozemští vyšetřovatelé se stále více přiklánějí k tomu, že pondělní střelba v Utrechtu měla teroristické pozadí. Ostatní verze ale dosud nevyloučili. Podle agentury AP to oznámila prokuratura, která uvedla, že dosud nebyly zjištěny žádné vazby mezi útočníkem a oběťmi, ač o tom média spekulovala. Po útoku, během něhož zemřeli tři lidé, policie zadržela tři muže včetně předpokládaného útočníka. V zemi byly k uctění památky obětí staženy vlajky na půl žerdi.
19. 3. 2019Aktualizováno19. 3. 2019, 17:17|