TÉMA

Martin Sepp

Lázně v Chrastavě jsou stále zavřené. Jejich znovuotevření teď brání drahé energie, tvrdí správce

Lázně v Chrastavě byly založené před jedenácti lety a teď už jsou čtvrtým rokem zavřené. Přilákat měly hlavně movitou klientelu z nedalekého Německa a Polska. Z megalomanského projektu se ale podařilo dokončit jen první etapu. V provozu byly od konce roku 2012. Jenže krátce po otevření skončily v insolvenci. Před sedmi lety se je povedlo vydražit. Ani tehdy ale otevřené dlouho nezůstaly.
1. 7. 2023|

V dotační kauze termálních lázní v Chrastavě soud uznal vinnými všech jedenáct obžalovaných

Krajský soud v Liberci uznal vinnými všech jedenáct obžalovaných včetně bývalého europoslance Roberta Duška (Socdem) v dotační kauze, která je spjatá s výstavbou termálních lázní v Chrastavě, opravou hotelu Praha v Jablonci nad Nisou a rekonstrukcí Liberecké výšiny. Na dotacích tyto tři stavby získaly před více než deseti lety bezmála dvě stě milionů korun, podle obžaloby protiprávně. Duškovi soud uložil za přijetí úplatku pětileté vězení a peněžitý trest půl milionu korun. Nepodmíněné tresty dostali i další čtyři obžalovaní, ostatní podmíněné, někteří v kombinaci s peněžitými tresty.
27. 6. 2023Aktualizováno27. 6. 2023, 16:46|

Odvolací soud pravomocně uzavřel vleklou kauzu bývalého šéfa liberecké policie. Další trest už mu neuložil

Krajský soud v Liberci vynesl poslední pravomocný rozsudek ve vleklé kauze bývalého ředitele liberecké policie Miroslava Dvořáka. Podle soudu Dvořák využíval civilní pracovníky policie v jejich pracovní době k práci pro svou nemovitost. Za porušování služebních povinností ale Dvořák potrestán nebude. Od dalšího trestu soudy upustily s ohledem na dlouhou dobu od spáchání skutku, závažnost případu a předchozí odsouzení. Už před šesti lety byl 64letý Dvořák potrestán za jiné skutky k 18 měsícům s podmínkou na tři roky.
19. 3. 2019|