TÉMA

Školský výbor

Exministryně Valachová chce vést ČSSD. Strana musí zvednout hlavu, říká

Bývalá ministryně školství Kateřina Valachová bude kandidovat do čela ČSSD. Řekla to v Interview ČT24. Sociální demokraté podle jejích slov musí zvednout hlavu a přestat s kompromisy. Poslankyně vyloučila podporu dalšího nouzového stavu, za zásadní považuje návrat dětí do škol. Má ale pochybnosti, že se tak stane 12. dubna.
31. 3. 2021Aktualizováno31. 3. 2021, 19:29|

Školy byly před uzavřením velmi rizikové, řekl Dušek. Pro návrat je potřebné správně nastavit pravidla

Školy jsou z hlediska počtu lidí, kteří se v nich nakazili covidem-19, třetím nejrizikovějším místem po sociálních a zdravotnických zařízeních. Na jednání školského výboru Poslanecké sněmovny to řekl předseda Ústavu zdravotních informací a statistiky Ladislav Dušek. Po uzavření všech škol na počátku března se počty nakažených významně snížily. Aby se situace neopakovala, až se začnou žáci vracet, bude podle Duška potřeba správně nastavit režimová opatření.
31. 3. 2021Aktualizováno31. 3. 2021, 15:26|
Poslanecká sněmovna

Poslanci odvolali Klause ze školského výboru. Nejde o odbornost, ale o koryta, obořil se na exkolegy z ODS

Sněmovna odvolala na návrh ODS poslance Václava Klause mladšího (nestr.) ze školského výboru, nahradí ho občanský demokrat Karel Krejza. Klaus výbor vedl, nyní si tak orgán bude muset zvolit nového předsedu. Ve výborech skončili podle návrhu SPD také poslanci Lubomír Volný, Marian Bojko a Ivana Nevludová, kteří z tohoto hnutí nedávno vystoupili.
17. 4. 2019Aktualizováno17. 4. 2019, 18:18|

Přišli jsme o šéfa školského výboru, koalice ANO, SPD a KSČM ji obsadila Klausem, zlobí se Fiala

Členové sněmovního školského výboru si nezvolili nového předsedu, ve vedení tak zatím dál zůstává Václav Klaus mladší (nestr.). Toho vedení ODS v březnu vyloučilo ze strany, a protože místo podle dohod připadá občanským demokratům, navrhli na post šéfa výboru Martina Baxu. V tajné volbě však dostal jen šest z 21 hlasů. Předseda ODS Petr Fiala rozhodnutí kritizuje.
3. 4. 2019Aktualizováno3. 4. 2019, 22:24|

Novým šéfem sněmovního školského výboru by měl být Martin Baxa. Nahradí Klause mladšího

Poslanecký klub ODS navrhne na předsedu sněmovního školského výboru místopředsedu strany Martina Baxu. Měl by nahradit Václava Klause mladšího, kterého nedávno vedení občanských demokratů ze strany vyloučilo. Na úterní tiskové konferenci před zahájením schůze sněmovny to řekl předseda poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura. Předpokládá, že potvrzení volby by se mohlo uskutečnit na příští schůzi dolní komory ve středu 17. dubna.
26. 3. 2019|

Buď Klaus post šéfa školského výboru opustí, nebo ho odvoláme, říká Fiala

Občanští demokraté budou příští týden jednat o změně ve vedení sněmovního školského výboru. V jeho čele stojí Václav Klaus mladší, kterého v sobotu strana vyloučila. Podle předsedy ODS Petra Fialy Klaus buď rezignuje, nebo ho odvolají. Reakce na vyloučení Klause jsou podle něj většinou pozitivní, řekl v Událostech, komentářích. Totéž tvrdí i místopředseda ODS Martin Baxa. V Interview ČT24 uvedl , že Klausova přirovnání byla mimo hranice zdravého rozumu a s ODS se názorově zcela rozešel.
19. 3. 2019|