TÉMA

Číšník

Ochromený cestovní ruch vyhlíží podzimní prázdniny. Láká na zážitkové balíčky a nižší ceny

Podzimní prázdniny se blíží a více než polovina Čechů je chce strávit v tuzemsku. Před rokem čelil cestovní ruch tvrdému lockdownu, dopady cítí doteď. Čeští hosté v srpnu tvořili přes dvě třetiny klientely v tuzemských hotelech a penzionech – víc než v posledním roce před covidem. Restaurace jsou někdy i během oběda poloprázdné. I proto majitelé letos velmi nervózně vyhlížejí nadcházející podzimní volno.
18. 10. 2021|

Do restaurací na oběd chodí výrazně méně lidí. Polední menu zdražilo

Restaurace stále bojují s odlivem zákazníků. Třeba na obědy chodí v průměru až o 60 procent méně lidí než před pandemií. Řada pracovníků totiž zůstává stále doma, anebo si do práce nosí vlastní jídlo z domova. Ti, co si restauraci dopřejí, ovšem zjišťují, že i polední menu zdražilo. Nejvíc v Plzeňském kraji.
21. 9. 2021|

Robot s kočičí tváří obsluhuje hosty šumavského hotelu

Šumavský hotel Horizont začal jako první ubytovací zařízení v Česku používat robotické servírky. Jejich pomocí se snaží ulehčit práci zaměstnancům, kterých je v covidové době v gastronomii nedostatek. Roboti se stali oblíbenou atrakcí turistů. Stroje na ně totiž mluví a reagují i na dotyk.
24. 8. 2021|

Za zbití číšníka v centru Prahy si bratři z Nizozemska odpykají pět a půl a pět let

Bratři Armin a Aräsh Nahviovi z Nizozemska stráví 5,5 roku a pět let ve vězení za loňské brutální napadení číšníka v centru Prahy. Pražský vrchní soud v úterý potvrdil, že spáchali těžké ublížení na zdraví, nikoliv pokus o vraždu, jak skutek kvalifikovala státní zástupkyně. Arminovi snížil odvolací senát trest o půl roku, Aräshovi výši původního trestu potvrdil. Součástí verdiktu je i desetileté vyhoštění obou bratrů z Česka.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 12:39|

Bránili jsme přátele, hájí se Nizozemci, kteří napadli číšníka v centru Prahy. Hrozí jim až osmnáct let vězení

Bratři Aräsh a Armin Nahviovi z Nizozemska, kteří jsou obžalováni z loňského pokusu o vraždu číšníka z restaurace v centru Prahy, v pondělí u soudu uvedli, že na jejich skupinku jako první fyzicky zaútočil manažer podniku. Do konfliktu se údajně zapojili, aby bránili své přátele. Mužům, kteří přijeli do české metropole na rozlučku se svobodou, hrozí deset až osmnáct let vězení. Brutální zbití číšníka, který po bratrech žádá odškodné 2,6 milionu korun, zachytily kamery.
15. 4. 2019Aktualizováno15. 4. 2019, 16:05|

Státní zástupkyně obžalovala dva Nizozemce kvůli napadení číšníka v centru Prahy. Hrozí jim až 18 let

Dva Nizozemci, kteří loni v dubnu napadli číšníka v centru Prahy, půjdou před soud. Státní zástupkyně je v pondělí obžalovala z pokusu o vraždu a výtržnictví. Hrozí jim za to až 18 let vězení. Informaci ČT potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Policie původně muže obvinila z těžkého ublížení na zdraví, podle znaleckých posudků však bylo napadení tak brutální, že mohlo ohrozit život.
18. 3. 2019|