TÉMA

Mindanao

Tropická bouře Nalgae si na Filipínách vyžádala už přes sto životů

Počet obětí tropické bouře Nalgae na Filipínách vzrostl na 105. Podle úřadů citovaných agenturou AP se desítky lidí stále pohřešují, 69 lidí je zraněných. Minulá bilance hovořila o 98 mrtvých. Bouře se přes Filipíny přehnala během víkendu, nejhůře postižený je jih země, zejména jižní část ostrova Mindanao.
31. 10. 2022Aktualizováno31. 10. 2022, 10:49|

Záplavy a sesuvy půdy mají na Filipínách desítky obětí

Při bleskových záplavách a sesuvech půdy po silných deštích zahynulo na jihu Filipín nejméně 67 lidí. Dříve úřady informovaly o 42 obětech a 16 pohřešovaných, informuje agentura AFP. Silné srážky v jižní části ostrova Mindanao způsobuje postupující tropická bouře Nalgae, která se bude o víkendu přesouvat na severozápad.
28. 10. 2022Aktualizováno28. 10. 2022, 19:11|

Filipíny zasáhlo silné zemětřesení, úřady varovaly před tsunami

Jižní Filipíny postihlo zemětřesení o síle 7,1 stupně, uvedla to americká geologická služba USGS. Americké úřady varovaly před možnou přívalovou vlnou tsunami, uvedla agentura Reuters. Filipínští seismologové později uvedli, že souostroví tsunami neohrožuje.
11. 8. 2021|

Filipínský ostrov Mindanao zasáhlo zemětřesení, první potvrzenou obětí je šestiletá dívka

Filipínský ostrov Mindanao postihlo zemětřesení o síle 6,8 stupně. Za poslední tři měsíce jde už o několikáté otřesy, které zasáhly oblast jihozápadně od města Davao. Ničivá přívalová vlna v důsledku záchvěvů ale nehrozí. Úřady oficiálně potvrdily první oběť zemětřesení, šestiletou dívku z města Matanao.
15. 12. 2019|

Velryba měla v těle 40 kilo plastů, hlavně sáčky a tašky. Zemřela na pobřeží Filipín

Mladá velryba, kterou vyplavilo moře na pobřeží Filipín, zemřela na šok poté, co pozřela přes čtyřicet kilogramů plastových tašek. Oznámili to mořští biologové a dobrovolníci, kteří pracují pro D'Bone Collector Museum na filipínském ostrově Mindanao. Mořští biologové objevili ve vnitřnostech uhynulého kytovce 16 plastových pytlů na rýži a velké množství umělohmotných nákupních tašek.
18. 3. 2019|