TÉMA

Pavla Gajdošíková

Největší tragédií pro Romea a Julii v roce 2022 je nedostat za lásku dost lajků

Kdyby se nejslavnější Shakespearův romantický příběh odehrával v současnosti, těžko by v něm chyběly mobilní telefony, aplikace, lajky a sdílení. Tak alespoň tragickou lovestory vidí inscenace romeo&julie2022 v pražském Divadle pod Palmovkou. Rumunští tvůrci tu příběh Romea a Julie vypráví jako „emocionální digitální thriller“.
12. 4. 2022|

Nejlepší je Okupace, rozhodli filmoví kritici. Herecké ceny má „Zátopek“ Neužil a chybující Gajdošíková

Pro Ceny české filmové kritiky je nejlepším snímkem roku 2021 satirické drama Okupace. Jako svůj celovečerní debut tento film natočil Michal Nohejl. Ocenění pro nejlepšího herce si „vyběhal“ Václav Neužil v životopisném titulu Zátopek. Nejlepší herečkou je podle kritiků Pavla Gajdošíková, která zaujala ve snímku Chyby.
5. 2. 2022Aktualizováno5. 2. 2022, 21:49|

„Chtěl jsem natočit film, kde si lidi řeknou promiň.“ Prušinovský přiznává v kinech Chyby

Jan Prušinovský natočil svou první romanci a také první film s dominantní ženskou postavou. Novinka s názvem Chyby vznikla podle scénáře kopřivnického pokrývače Romana Vojkůvky a v koprodukci České televize. V kinech se promítá od 15. července. Režisér a zároveň scenárista Prušinovský mezitím už roztočil další snímek, odehrávat se bude v prostředí formule 1. A pro ČT chystá také seriál.
14. 7. 2021|

„Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce.“ Prušinovský v traileru odhaluje romanci Chyby

Nový film režiséra Jana Prušinovského je romancí, v níž se do vztahu dvou lidí nečekaně promítne minulost. Pár hraje Pavla Gajdošíková a Jan Jankovský, pro které jde o první hlavní role v celovečerním filmu. Chyby podle scénáře Romana Vojkůvky se teď představují v traileru, do kin dorazí 15. července.
1. 6. 2021|

Ceny Thálie se ohlížejí za uplynulou sezonou, vidí Rašilova, Dyka, Kněžíkovou či Čechovou

Na divadelní Ceny Thálie jsou letos nominovány tři desítky umělců z činohry, opery, muzikálu a tance. Novinkou je kategorie vyzdvihující výkony v alternativním a loutkovém divadle. Ze dvou nominací se může těšit herečka Lucie Trmíková; z inscenací je dvojí očekávání díky nominovaným umělcům spojeno s Křížem u potoka ve Slováckém divadle, muzikálovým thrillerem Sweeney Todd v Plzni a Marnou opatrností uváděnou baletem Národního divadla. Výroční ocenění převezmou ti nejlepší 5. října, v přímém přenosu České televize.
10. 9. 2019|

Něco za něco: Ceny divadelní kritiky za Shakespeara, Maryšu i Eleganci molekuly

Divadlem roku 2018 je pražské Divadlo pod Palmovkou, které zároveň loni uvedlo inscenaci roku: Shakespearovu komedii Něco za něco. Nejlepšího herce našly Ceny divadelní kritiky v Sašovi Rašilovi a herečku v Pavle Gajdošíkové. Nejlepší novou hru napsal Petr Zelenka, ocenění za hudbu patří Ivanu Acherovi a za scénografii Marku Cpinovi. S výjimkou ostravské Maryši si divadelní ceny pro sebe tentokrát zabraly pražské scény.
17. 3. 2019Aktualizováno17. 3. 2019, 20:23|