TÉMA

Ladislav Jakl

Svobodu jsme neztratili, odmítá Dienstbier slova o nové totalitě. Podle Rakušana tu není systémové ohrožení

I 34 let po sametové revoluci si stále mnozí málo váží demokracie. Bývalý ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (SOCDEM) v Událostech, komentářích řekl, že i přes některá nenaplněná očekávání však Česko stále svobodu neztratilo. Odmítl také slova o údajné nové totalitě. Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) nemá země žádný závažný problém, který by znamenal ohrožení systému. Publicista a bývalý ředitel politického odboru prezidentské kanceláře Ladislav Jakl míní, že Česko má stejné problémy jako zbytek světa, ke kterému se hlásí.
18. 11. 2023|

Úředníci „rozsoudili“ loňskou potyčku Ladislava Jakla v metru. Trest si odnesl on i údajný útočník

Úředníci rozdali pokuty za loňskou rvačku Ladislava Jakla a muže, který ho loni v květnu údajně napadl v pražském metru. Potrestáni byli oba. Informaci potvrdil Martin Šebesta z Úřadu městské části Praha 1. Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání tvrdí, že mu úřad uložil pokutu tisíc korun za nepřiměřenou obranu. Útočník Daniel R. dostal podle radního částku vyšší. Zaplatit prý musí pět tisíc.
6. 2. 2020|

„Není ani sociální, ani demokrat." Petříček se pustil do Foldyny kvůli kritice Prague Pride

Bývalý místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna není ani sociální, ani demokrat, prohlásil současný člen vedení strany a ministr zahraničí Tomáš Petříček. Komentoval tak Foldynovy výroky a účast na akci, které se zúčastnili také šéf DSSS Tomáš Vandas nebo Michal Semín. Foldyna obratem zopakoval svou kritiku současného vedení sociální demokracie.
12. 8. 2019|

Policisté našli útočníka, který ve Zlíně napadl Jakla. Čin považují za přestupek

Zlínská policie nalezla útočníka, který napadl koncem května ve Zlíně člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislava Jakla. Podle policistů se pětačtyřicetiletý muž z Prahy dopustil přestupku a případ předali k posouzení zlínskému magistrátu. České televizi informaci potvrdila mluvčí policie zlínského kraje Monika Kozumplíková.
1. 7. 2019|
Newsroom ČT24

Kdo ovládne mediální rady? Do výběru veřejnoprávních hlídačů se chtějí zapojit senátoři

O mediálních radách by měly rozhodovat obě komory parlamentu, říká skupina senátorů. Chtějí proto změnit zákon tak, aby se Poslanecká sněmovna s horní komorou podělila o volbu členů rad České televize a Českého rozhlasu. Odborníci to vítají, změny jsou podle nich potřeba, znějí ale i hlasy, že podobné návrhy tady už byly a skončily bez úspěchu. Téma pro Newsroom ČT24.
16. 6. 2019|

Kriminalisté vyslechli Jakla i druhého aktéra potyčky. Oba tvrdí, že si začal ten druhý

Kriminalisté vyslechli oba aktéry potyčky v pražském metru z 25. května. Někdejší tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl tvrdí, že ho jiný spolucestující napadl. Ten se však sám přihlásil policii a řekl, že sice Jakla urazil, ale fyzicky první zaútočil právě Klausův spolupracovník.
10. 6. 2019|

Jakl uvedl, že čelil dalšímu napadení, podruhé během týdne. Policie o incidentu neví

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a někdejší tajemník bývalého prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl tvrdí, že byl znovu fyzicky napaden. Sdělil to v pátek ČTK. Jde o druhý případ během jednoho týdne. Prvnímu útoku čelil v sobotu večer v pražském metru. Policie o incidentu, který se podle Parlamentních listů stal ve Zlíně, neví.
31. 5. 2019|
Poslanecká sněmovna

Poslanci odmítli debatu o dotacích pro Agrofert i o Ondráčkově cestě za separatisty

Sněmovna v úvodním kole podpořila poslanecký návrh zákona o právu na digitální službu, který posiluje práva občanů i firem na to, aby jim stát poskytoval své služby elektronicky. Hned na počátku nové schůze poslanci odsoudili politicky motivované násilí. Odmítli naopak debatu o dotacích pro Agrofert nebo o cestě poslance KSČM na separatisty ovládanou východní Ukrajinu. Schůze bude pokračovat ve středu od 9:00.
28. 5. 2019Aktualizováno28. 5. 2019, 17:16|

Jakla napadli v metru dva muži. Zaútočili na mě kvůli kandidatuře za SPD, řekl publicista

Ladislav Jakl, někdejší tajemník bývalého prezidenta Václava Klause, byl v sobotu večer napaden v pražském metru. Podle Klause šlo o politicky motivovaný čin s mimořádnou společenskou závažností. Exprezident útok odsoudil. „Tak ohavný čin“ by se podle něj nestal, kdyby v České republice nebylo soustavně a cíleně zvyšováno politické napětí. Policie útok prošetřuje.
28. 5. 2019|

Buď Klaus post šéfa školského výboru opustí, nebo ho odvoláme, říká Fiala

Občanští demokraté budou příští týden jednat o změně ve vedení sněmovního školského výboru. V jeho čele stojí Václav Klaus mladší, kterého v sobotu strana vyloučila. Podle předsedy ODS Petra Fialy Klaus buď rezignuje, nebo ho odvolají. Reakce na vyloučení Klause jsou podle něj většinou pozitivní, řekl v Událostech, komentářích. Totéž tvrdí i místopředseda ODS Martin Baxa. V Interview ČT24 uvedl , že Klausova přirovnání byla mimo hranice zdravého rozumu a s ODS se názorově zcela rozešel.
19. 3. 2019|

ODS zrušila členství Václavu Klausovi mladšímu. Já bych Fialu nevyloučil, reagoval

Výkonná rada ODS zrušila členství Václavu Klausovi mladšímu. Rozhodnutí je okamžité, řekl po jednání výkonné rady předseda strany Petr Fiala. Klaus se s postoji strany podle některých občanských demokratů už déle názorově rozchází. Klaus mladší skončil také v poslaneckém klubu ODS. V reakci na vyloučení uvedl, že chce nabízet pozitivní program, a slíbil, že názory nezmění. Uvedl, že kdyby on byl předseda, profesora Fialu by kvůli jiným názorům nevyloučil, ale k ODS se už vyjadřovat nechce.
16. 3. 2019Aktualizováno16. 3. 2019, 18:36|