TÉMA

Tišnovsko

Na většině území Česka hrozí v noci náledí. V sobotu může napadnout i 15 centimetrů sněhu

V noci na sobotu hrozí na většině území Česka tvorba náledí. V sobotu by navíc mělo v jižní a západní části republiky dorazit další sněžení, napadnout by mohlo až patnáct centimetrů sněhu, uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V Jihomoravském kraji sněžilo i v noci na pátek. Řidiči musejí být na silnicích opatrní, zpoždění mohou nabírat i některé autobusové spoje.
24. 12. 2021Aktualizováno24. 12. 2021, 12:37|

Kvůli suchu už letos přes 20 obcí vyhlásilo omezení odběru vody. Další se přidávají od května

Zákaz zalévání záhonů nebo napouštění bazénů. Obcí, ve kterých je odběr vody omezený, přibývá. Letos už zákaz vyhlásilo 23 většinou menších obcí. Od května začínají omezení platit v dalších dvou. Jinde platí kvůli suchu zákaz dlouhodobě už od loňského července. Vyplývá to z informací ministerstva zemědělství.
1. 5. 2020|

Na Tišnovsku budují svazkovou školku. Místo v ní najdou děti z šesti obcí

V Železném na Tišnovsku dokončují stavbu nové mateřské školy. Zařízení za devatenáct milionů zajistí místo pro padesátku dětí z šesti obcí. Dosud musely tamní děti dojíždět třeba do Tišnova, ani tam už ale volná místa nejsou. Nová školka vznikla i v Brně, podle vedení města přesto bude kvůli rekordní porodnosti v budoucnu problém s kapacitou.
7. 6. 2019|

Rodiče nevědí, kam dají děti do školy. Tišnov zrušil spádové obvody a vypověděl obcím smlouvy

Měsíc před zápisem přišlo dvanáct obcí na Tišnovsku o garanci přijetí dětí do základních škol v Tišnově. Tamní zastupitelé zrušili spádové obvody škol a jednostranně vypověděli okolním obcím smlouvy. Rodiče tak neví, kam své děti zapsat, v tišnovských školách pro ně nemusí zbýt místo.
14. 3. 2019|