TÉMA

Březina

Čeští vojáci si vyzkoušeli nové obrněnce Titus v terénu

Česká armáda přebírá nové obrněnce Titus, a to hlavně pro spojaře. Nahrazují třicet, a někde dokonce i šedesát let starou techniku. Fungují jako komunikační centra a podpora bojových jednotek – plně digitálně. Vojáci s nimi trénovali ve výcvikovém prostoru Březina u Vyškova.
14. 8. 2023|

Prodejny potravin Enapo řeší problémy s dodávkami. Provozovatel je v insolvenci

Provozovatel prodejen potravin Enapo je v úpadku. Část obchodů už zavřela, další se snaží udržet. V některých prodejnách přetrvávají potíže se zásobováním, týkají se zejména Jihomoravského a Zlínského kraje.
25. 7. 2023|

Vojenští profesionálové se školí na Březině už sedmdesát let

Před sedmdesáti lety byl na severu okresu Vyškov v lesnatém území Drahanské vrchoviny, v místech vojenského tábora Dědice, zřízen vojenský újezd Březina. Téměř celé jeho území je zalesněné, nezalesněné plochy tvoří různé specializované areály. Březina je nejmenším vojenským újezdem na území České republiky a při jeho zřízení nebyla, na rozdíl od ostatních, vysídlena žádná obec. Prostor může v omezené míře navštěvovat i veřejnost.
29. 4. 2021|

Soud zprostil otce šéfa lihové mafie Radka Březiny obžaloby v případu praní špinavých peněz

Soud ve Zlíně zprostil čtyři lidi obžaloby z praní špinavých peněz. Přes půl miliardy korun pocházelo podle státního zástupce z nelegálního podnikání skupiny kolem Radka Březiny, hlavního organizátora obchodů s nezdaněným lihem. Obžalovaní byli Březinovi blízcí. Jeho otci Vladimírovi, bývalé manželce Stanislavě a asistentkám Kateřině Míčkové a Kristýně Mazurové hrozilo až osmileté vězení. Všichni vinu odmítli.
16. 5. 2019Aktualizováno16. 5. 2019, 16:29|