TÉMA

The Sun

Moderátora BBC vinili z koupě intimních fotek nezletilé, policie nic nezákonného nezjistila

Moderátor britské veřejnoprávní stanice BBC Huw Edwards čelí obvinění, že zaplatil tisíce liber za sexuální fotografie nezletilé dívky. Informoval o tom server BBC News s odkazem na prohlášení hlasatelovy ženy Vicky Flindové. Londýnská policie nyní oznámila, že v případu, který v posledních dnech plní titulní stránky britských novin, nebyl spáchán trestný čin. Kauza, která přes týden hýbe Británii, přivedla hvězdného moderátora do nemocnice.
13. 7. 2023Aktualizováno13. 7. 2023, 22:10|

Nemyslel jsem si, že vyváznu živý, uvedl Brit, kterého zatkli a týrali Rusové

Aiden Aslin v rozhovoru pro britský deník The Sun popsal, jak ho ruští vojáci v bojích na východě Ukrajiny zajali a pak týrali. Britského občana, jenž předtím bojoval po boku Ukrajinců, drželi pět měsíců, než byl v týdnu propuštěn v rámci velké výměny zajatců.
25. 9. 2022|

Punisher útočí daleko za nepřátelskou linií. Ukrajinci využívají i drony vlastní výroby

O tom, jak účinně využívá Ukrajina turecké drony Bayraktar, se ví už dlouho. Ale v obraně proti ruské agresi se může opřít také o vlastní dálkově ovládané letouny, které nasazuje na jiný typ misí.
9. 3. 2022|

Stoletý stařík, který na jaře nadchl Británii miliardovou sbírkou, leží v nemocnici s covidem

Celá Británie loni na jaře sledovala příběh Toma Moora, který se ve svých 100 letech rozhodl stokrát přejít svou zahradu. Původně chtěl aktivitou vybrat malý obnos na pomoc zdravotníkům, lidé mu ale nakonec poslali v přepočtu asi miliardu korun. Moore se narodil v roce 1920, kdy ve světě doznívala pandemie španělské chřipky. Se smrtelným virem se starý muž znovu setkal o sto let později, nyní totiž leží v nemocnici s koronavirem.
1. 2. 2021|

Dohoda EU s Británií je podle Reuters na spadnutí. Johnson podle francouzských zdrojů ustoupil

Dohodu o budoucích vztazích Británie a Evropské unie se možná podaří uzavřít ještě ve středu nebo ve čtvrtek. S odvoláním na několik diplomatických zdrojů o tom informovala agentura Reuters. Na dohled je dohoda také podle britského bulvárního listu The Sun. List Daily Mail uvedl, že je dohoda už hotová, vyjednavači ladí již jen poslední detaily. Agentura AFP s odvoláním na francouzský zdroj napsala, že Britové udělali „obrovské ústupky“. Oficiálně se ale ani jedna ze stran k těmto zprávám nevyjádřila.
23. 12. 2020Aktualizováno23. 12. 2020, 22:14|

Německo zavřelo restaurace a divadla, Řecko pozastavuje lety a „zamkne“ sever země

Čím dál více evropských zemí se kvůli rostoucím počtům lidí nakažených koronavirem vydává cestou restrikcí, opatření v pondělí podstatně zpřísnilo například Německo, Belgie nebo švýcarský kanton Ženeva. Řecko se rozhodlo uzavřít do karantény sever země a na některých letištích pozastavilo lety. Vyhlášení nových restrikcích se čeká i u dalších zemí, včetně Itálie, která byla nejvíce postiženou evropskou oblastí na jaře.
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 20:11|

Britský tisk: Ve Westminsteru začíná hra o čísla, Johnson podstupuje zběsilých 24 hodin

Premiér Boris Johnson nemá vyhráno, upozorňují britská média. I když se mu podařilo s vyjednavači EU dosáhnout změn v brexitové dohodě, v parlamentu bude v sobotu při jejím schvalování čelit přesile. Aritmetika v Dolní sněmovně je pro premiéra znepokojivá, proto se v Londýně naplno roztočila hra o získání dostatečného počtu hlasů.
18. 10. 2019Aktualizováno18. 10. 2019, 17:22|

Přelom, vítězství demokracie, ponížení Johnsona. Světová média komentují britský verdikt

Verdikt britského nejvyššího soudu, podle kterého bylo přerušení parlamentní schůze vládou nezákonné, označují světová média za přelomový, zásadní nebo historický. Mluví také o porážce, ponížení nebo dokonce katastrofě pro britského premiéra Borise Johnsona, ale i o velkém vítězství demokracie. Britská provládní média rozsudek pohoršil.
25. 9. 2019|
Brexit

Mayová vyjednala právně závazné doplňky brexitové dohody. Corbynovi to nestačí

Evropská unie a Velká Británie se zavázaly, že učiní vše, aby do konce roku 2020 našly náhradní řešení za spornou irskou pojistku. Vyplývá to ze společného prohlášení, na němž se v pondělí večer ve Štrasburku shodla britská premiérka Theresa Mayová a předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Podle Mayové další doplněk dohody zajišťuje, že EU se nebude moci snažit uplatňovat pojistku neomezeně dlouhou dobu. Zároveň tím byl podle ní splněn požadavek poslanců, kteří napoprvé nepodpořili brexitovou dohodu a v úterním hlasování díky tomu mohou změnit názor. Vůdce opozice Jeremy Corbyn ovšem jednání označil za neúspěch a smlouvu podpořit nehodlá.
11. 3. 2019Aktualizováno12. 3. 2019, 00:48|