TÉMA

Monika Babišová

Výhrůžný dopis Babišovi před prezidentskými volbami: Policie případ odložila

Policie odložila prověřování výhrůžného dopisu, který obdržel Andrej Babiš (ANO) před druhým kolem prezidentských voleb. Nepodařilo se jí zjistit pachatele. České televizi informaci potvrdila mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková. Babiš na tiskové konferenci v lednu oznámil, že mu přišel anonymní dopis. V něm se psalo, že pokud vyhraje prezidentské volby, zemře.
31. 8. 2023|

V dopise pro Babišovou nebyl podle policie ostrý náboj. Podezřelý z odeslání zásilky je po smrti

Policie na základě znaleckých posudků objasnila případ výhružného dopisu, který před volbami hlavy státu dostala manželka prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO). Na Twitteru policisté oznámili, že věc kvalifikovanou jako nebezpečné vyhrožování odloží, protože podezřelý zemřel. Z jejího vyjádření vyplývá, že zřejmě spáchal sebevraždu.
1. 2. 2023Aktualizováno1. 2. 2023, 10:31|

Náboj pro Moniku Babišovou policie vyšetřuje jako možné nebezpečné vyhrožování

Náboj v dopise pro manželku Andreje Babiše (ANO) Moniku policie vyšetřuje jako možné nebezpečné vyhrožování. Nyní pokračují další zkoumání znalců. Zatím není možné potvrdit, zda v dopise byl ostrý náboj ani co bylo obsahem dopisu, řekl v úterý novinářům náměstek středočeského policejního ředitele Ondřej Smotlacha. Oznámení prezidentského kandidáta Babiše, že obdržel dopis s ostrým nábojem adresovaný jeho manželce, prověřuje policie od soboty. Babiš v úterý odpoledne oznámil, že dostal anonymní dopis, jehož pisatel mu údajně vyhrožuje smrtí.
24. 1. 2023Aktualizováno24. 1. 2023, 17:19|

Pavel kvůli nemoci zrušil pondělní program. Na Babiše v Brně čekali příznivci i odpůrci

Začal poslední týden prezidentské kampaně. Zatímco Petr Pavel kvůli viróze svůj oficiální pondělní program zrušil, Andrej Babiš (ANO) zamířil do Brna. Druhé kolo prezidentských voleb se koná 27. a 28. ledna.
23. 1. 2023Aktualizováno23. 1. 2023, 21:25|

Babišova manželka podle svědků vybírala nábytek pro Čapí hnízdo. Jeho akcie přitom už neměla

Manželka bývalého premiéra Monika Babišová se podle několika svědků podílela na výběru nábytku a dekorací v areálu Čapí hnízdo, přestože k němu už v té době nevlastnila akcie. Vyplývá to z textu obžaloby, kterou má Česká televize k dispozici. Akcie firmy přitom Babišová prodala ještě před podáním žádosti o dotaci, kvůli které čelí obžalobě její manžel Andrej Babiš a jeho bývalá poradkyně Jana Nagyová (oba ANO). Babišová byla původně v kauze také obviněná, její stíhání ale státní zástupce zastavil.
3. 10. 2022|

Mohl Babiš mladší podepsat převod akcií k Čapímu hnízdu? V té době byl v USA, píše se v obžalobě

Andrej Babiš mladší nemohl podepsat listinu o převodu akcií Farmy Čapí hnízdo, protože byl v té době ve Spojených státech amerických. V obžalobě, kterou Česká televize získala, to uvádí státní zástupce Jaroslav Šaroch. Svoje tvrzení v textu opírá i o výpisy z bankovního účtu, ze kterého měl Babiš mladší platit v USA. To, že na konci roku 2007 nebyl v Česku, tvrdí i syn bývalého premiéra. Text obžaloby poukazuje i na to, že v případu jsou i další nejasnosti ohledně akcií nebo valných hromad firmy.
29. 9. 2022|

Babišova dcera, žena i její bratr odmítli vypovídat. Expremiérův syn naopak promluvit chce

Manželka expremiéra Andreje Babiše (ANO) Monika využila svého práva nevypovídat. Svědčit měla ve středu u pražského městského soudu v kauze kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo, ve které je stíhán její muž a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová (dříve Mayerová). Vypovídat odmítli i další předvolaní svědci – bratr Babišové Martin Herodes, expremiérova dcera z prvního manželství Adriana Bobeková a Luděk Kalivoda, jenž patřil do tehdejšího představenstva Farmy Čapí hnízdo. V pátek chce naopak přijet o případu hovořit syn bývalého předsedy vlády Andrej Babiš mladší.
14. 9. 2022Aktualizováno14. 9. 2022, 15:22|

Policie navrhla obžalovat muže, který měl vydírat Babiše. Hrozí mu až osm let vězení

Policie navrhla obžalovat muže, který čelí stíhání za vydírání premiéra Andreje Babiše (ANO). Informoval o tom šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jan Lelek. Předpokládá, že dozorový státní zástupce o návrhu rozhodne do konce tohoto týdne. Obviněnému hrozí podle dřívějších informací dva až osm let vězení.
28. 4. 2021|

Žalobci v kauze Čapí hnízdo zastavili stíhání všech obviněných

Státní zastupitelství v kauze Čapí hnízdo zastavilo trestní stíhání všech obviněných včetně premiéra Andreje Babiše. Pražští žalobci o tom informovali na svém webu. Spor se vedl o to, zda měla středočeská farma nárok na padesátimilionovou dotaci, respektive zda byla malým či středním podnikem, jenž mohl peníze žádat. Podle šéfa pražských žalobců jím byla, evropská justice navíc takové podniky definovala až dlouho po čerpání dotace.
13. 9. 2019Aktualizováno13. 9. 2019, 16:43|

Překvapivé okamžiky schůzky: Trump chválil Babišovy boty, pozapomenuté manželky i příchod Ivanky

Čtvrteční schůzka premiéra Andreje Babiše (ANO) s Donaldem Trumpem se nesla v uvolněném duchu. Podle Moniky Babišové šéf Bílého domu jejímu manželovi dokonce chválil výběr bot. Setkání s Monikou pak na Twitteru vyzdvihla první dáma Melania Trumpová. Překvapivým okamžikem byl i příchod Trumpovy dcery Ivanky.
8. 3. 2019|