TÉMA

Kytara

Zemřel Jeff Beck, jeden z nejlepších kytaristů všech dob

Ve věku 78 let zemřel jeden z nejlepších kytaristů všech dob, Brit Jeff Beck. Držitel několika cen Grammy a člen rokenrolové síně slávy posouval hranice blues, jazzu a rock'n'rollu. Zemřel v úterý poté, co se „nakazil bakteriální meningitidou“, uvedla agentura Reuters s odvoláním na prohlášení Beckových zástupců.
12. 1. 2023|

Zemřel Alexi Laiho, zpěvák a kytarista metalové kapely Children of Bodom

Frontman finské metalové kapely Children of Bodom Alexi Laiho zemřel ve věku 41 let. Hudebník, který byl považovaný za jednoho z nejlepších světových žánrových kytaristů, trpěl dlouhodobými zdravotními problémy. O jeho smrti informovali členové kapely Bodom After Midnight na sociálních sítích.
4. 1. 2021|

Bluesman se v kinech podělí o svůj světový názor

Eric Clapton nebo Billy Gibbons mají jedno společné – elektrické kytary od Petera Jurkoviče. Příběh nedávno zesnulého výrobce kytar se stal inspirací k dokumentu ukazujícímu, že blues není jen hudebním, ale i životním stylem. Snímek je debutem Michala Rákosníka. Jeho Bluesman hrábne v kinech do strun 10. října, o necelý měsíc dříve se představuje trailerem.
14. 9. 2019|
Interview ČT24

Vondráček jede za papežem, zatímco poslanci proberou zdanění restitucí

Předsedu Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka přijme ve Vatikánu papež František. Vondráček věří, že průběh audience nijak nenaruší aktuální politické dění v Česku, kde poslanci rozhodují o zdanění náhrad církvím. Podle šéfa sněmovny je to v rámci vztahu státu a církve jen drobnost a jinak jsou vztahy vynikající. Radek Vondráček byl hostem Interview ČT24.
21. 3. 2019|

Skutečná identita nevychází z národnosti, říká globální trubadúr Estas Tonne

V Praze zahrál kytarista Estas Tonne. Osobitý styl hry a charismatický projev přilákaly do pražského divadla Hybernia několik stovek diváků. Muzikant s ukrajinskými kořeny vystoupil v Česku už potřetí, tentokrát v rámci svého světového turné Integration.
8. 3. 2019|