TÉMA

Miloš Štědroň

Sněmovna navrhla na státní vyznamenání Mašíny či Zelenského. Odmítla nominovat Orbána

Na udělení nejvyššího státního vyznamenání Řádu bílého lva v pátek sněmovna navrhla prezidentu Miloši Zemanovi šestici členů protikomunistické odbojové skupiny bratří Mašínů nebo ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku. Prezident už sedmkrát odmítl Koudelku jmenovat na návrh vlád do hodnosti generála. V seznamu adeptů na nejvyšší ocenění figuruje také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zeman už začátkem března oznámil, že se tomuto návrhu rozhodl vyhovět.
17. 6. 2022Aktualizováno17. 6. 2022, 15:00|

Bavič a silák Franta Kocourek má v Brně nový památník

Ve středu to bylo třicet let, co zemřel silák, bavič, herec, propagátor brněnského hantecu a rodák z Řečkovic Franta Kocourek. Jeho přátelé mu v pátek odpoledne odhalili památník. Jednu pamětní desku už přitom v Brně má.
9. 7. 2021|

Tip z iVysílání: Příběh Leoše Janáčka je velkým příběhem 20. století

Leoš Janáček byl bezpochyby jednou z největších osobností české hudby dvacátého století. Česká televize o tomto komponistovi natočila v koprodukci s britskou společností Poorhouse International dokument, který v polovině října uvedla na obrazovkách. Snímek Leoš Janáček – velký příběh 20. století je dostupný také v iVysílání.
20. 10. 2020|

Milan Uhde nevykládá Bibli doslova. Jeho Marie se rozhoduje, zda chce být matkou

Novou inscenaci od autorského dua Milan Uhde a Miloš Štědroň uvede v páteční premiéře brněnské Divadlo Husa na provázku. Hra Mariina volba ztvárňuje známý evangelijní příběh převedený do moderní doby. V hlavní roli se představí Simona Zmrzlá, v současnosti nominovaná na Českého lva za svůj výkon ve filmu Hastrman.
8. 3. 2019|