TÉMA

Český Šternberk

Policie obvinila šest lidí z okolí kutnohorského léčitele. Měli se podílet na rituálech

Středočeští kriminalisté obvinili šest lidí z okolí samozvaného léčitele z Kutné Hory. Policisté viní čtyři ženy a dva muže z vydírání a neposkytnutí pomoci v souvislosti s úmrtím člena sekty při lesních rituálech u hradu Český Šternberk na Benešovsku, uvedl během úterý server iROZHLAS.cz. Léčitele později usmrtily dvě jeho stoupenkyně. Případem se nyní zabývá Městský soud v Praze.
28. 11. 2023Aktualizováno28. 11. 2023, 16:55|

Vyšetřování nehody vodáků u Českého Šternberka protáhnou posudky a výslechy svědků

Vyšetřování nehody raftu, který se minulé úterý převrátil na řece Sázavě u Českého Šternberka na Benešovsku, potrvá delší dobu. Kriminalisté si musejí nechat zpracovat znalecký posudek a vyslechnout všechny svědky, řekla v úterý policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Kvůli nehodě zemřeli dva lidé, dalších pět skončilo v nemocnici.
20. 7. 2021|

Převrácení raftu na jezu v Českém Šternberku vyšetřují policisté jako usmrcení z nedbalosti

Policie vyšetřuje úterní převrácení raftu na řece Sázavě u Českého Šternberka na Benešovsku jako usmrcení z nedbalosti. Pachatel je zatím neznámý, řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Kvůli nehodě zemřeli dva lidé, dalších pět osob skončilo v nemocnici.
14. 7. 2021|

U Českého Šternberka se převrátila loď s vodáky, dva lidé zemřeli

Tragické následky měla nehoda raftu na řece Sázavě u Českého Šternberka na Benešovsku. U jezu se převrátil člun se šesti lidmi, mezi nimi byli i nezletilí. Muž z jiného raftu pro ně skočil do vody, ale již nevyplaval a policisté ho později našli mrtvého. Posádku převráceného raftu se podařilo zachránit, zdravotníci vodáky přepravili do nemocnic. Podle informací ČT později v pražské motolské nemocnici zemřela i hospitalizovaná mladistvá dívka.
13. 7. 2021Aktualizováno13. 7. 2021, 18:29|

Zemřel český šlechtic Zdeněk Sternberg. Jeho rod pronásledovali nacisté i komunisté

Ve věku 97 let zemřel významný český šlechtic Zdeněk Sternberg, který vlastnil hrad v Českém Šternberku na Benešovsku. Jeho hraběcí rod pronásledovali nacisté i komunisté. Po roce 1948 pracoval na šachtě, sloužil u Pomocných technických praporů a později se živil například jako kulisák. V roce 1968 emigroval do Rakouska, po roce 1989 dostal hrad v restituci zpět.
19. 1. 2021|

Policisté našli v řece Sázavě těla obou hledaných mladíků

Potápěči našli v neděli v řece Sázavě na Kutnohorsku těla mladíků, po nichž od čtvrtka pátrali. Policisté je objevili několik set metrů od tábora v Soběšíně, v němž se chlapci ubytovali. U obou byla nařízena soudní pitva.
9. 8. 2020Aktualizováno9. 8. 2020, 13:43|

Jste v protisměru, varují nové značky. Stát jimi chce šetřit kvůli „provozní slepotě“

Kdyby někdo chtěl najet na dálnici u Českého Šternberka do protisměru, musel by být daleko nepozornější než dřív. Ředitelství silnic a dálnic na křižovatce na 41. kilometru D1 představilo velké značky, které důrazně varují řidiče, že míří špatným směrem. Podobné jsou i na dalších třech křižovatkách. Měly by snížit počet lidí, kteří do protisměru vjedou, a tedy i množství případů, kdy chybující řidič nezastaví a po dálnici se v protisměru rozjede.
8. 3. 2019|