TÉMA

Placebo

Placebo efekt funguje i v posilování. Lidé podávají lepší výkony a víc jim rostou svaly

Podle nového výzkumu norských vědců funguje trénink lépe, když člověk věří, že tréninkový program byl sestaven přímo jemu na míru. Autoři uvádějí, že se jedná o zajímavou ukázku placebo efektu.
26. 4. 2023|

Mezinárodní koncert Zachraňme Ukrajinu propojil telemostem světové umělce. Vysílalo ho víc než dvacet zemí

Polská televize TVP se s podporou Evropské vysílací unie uspořádala mezinárodní koncert s názvem Zachraňme Ukrajinu, který telemostem propojil umělce z mnoha zemí, aby společně vyjádřili podporu válkou zasažené Ukrajině a vyzvali diváky v mnoha státech k pomoci. Přímý přenos vysílala ČT2, program se promítal také na velkoplošné obrazovce na pražském Staroměstském náměstí, kterou nainstalovala ukrajinská ambasáda.
27. 3. 2022Aktualizováno27. 3. 2022, 20:42|

Probiotika pomáhají obézním a starším proti respiračním nemocem. Mikrobiom ovlivňuje celé tělo

Pravidelné užívání probiotik by mohlo starší a obézní lidi chránit před respiračními infekcemi horních cest dýchacích. Ukazují to výsledky nového výzkumu, který vědci představili na setkání Digestive Disease Week (DDW) 2021.
18. 5. 2021|

Kanada dala miliony na homeopatickou pomoc proti tropickým nemocem v Hondurasu. Vědci protestují

Kanadská vláda poskytla 350 tisíc kanadských dolarů (asi 5,9 milionu korun) jako zahraniční pomoc homeopatické společnosti Terre Sans Frontières (TSF), aby pomáhala lidem v Hondurasu. Homeopatická pomoc by tam měla léčit tropickou nemoc známou jako Chagasova choroba. Podobná podpora už podle stanice CBC byla poskytnutá podobným projektům v Bolívii a Tanzánii.
7. 3. 2019|