TÉMA

ČT2

Hájili čest, svobodu a důstojnost. Post Bellum udělila čtyřem osobnostem ceny Paměti národa

Ceny Paměti národa, kterými společnost Post Bellum oceňuje pamětníky zlomových momentů minulého století, dostali ve středu večer čtyři osobnosti. Jsou jimi Jarmila Stibicová, Lívia Herzová, Jiří Lukšíček a František Vaczula. Ceny Paměti národa Post Bellum uděluje od roku 2010. Určeny jsou například pro válečné veterány, politické vězně nebo přeživší holocaustu.
17. 11. 2021Aktualizováno17. 11. 2021, 21:14|

Zakázaná a znovu nalezená Minuta ticha. ČT uvede dokument o mohyle Ivančena

Česká televize uvede dokument Minuta ticha o mohyle Ivančena na Lysé hoře. Snímek vznikl v roce 1968 a dlouhé roky byl zakázán. Později ho pracovníci ostravského studia České televize měli za ztracený nebo zničený. Našel se až během digitalizace archivu. Program ČT2 odvysílá snímek v jeho původní podobě v sobotu 24. 4. v den výročí popravy členů Odboje slezských junáků v roce 1945.
23. 4. 2021|

UčíTelka opět učí. Známý formát v nové podobě pomůže i rodičům a pedagogům

Nejdřív záskok za školu, teď spíš její doplnění – pořad UčíTelka se v úterý po poledni vrací v nové podobě na televizní obrazovky. Od pondělí do čtvrtka si děti budou moci s televizí zábavně zopakovat důležitou látku, v neděli pak pořad naváže variantou pro dospělé. UčíTelka – kabinet je určená pro každého, kdo se zajímá o školství a vzdělávací témata. Nebude se ale jen mluvit, každé téma se i názorně ukáže přímo s dětmi.
1. 9. 2020|

Den, kdy ovladač získal smysl. Před padesáti lety přidala televize druhý program

V neděli 10. května uplyne přesně padesát let od chvíle, kdy českoslovenští diváci poprvé naladili dva televizní programy. V ten den totiž začala vysílat „Dvojka“, kde zájemci, podle dobového tisku, mohli sledovat „celovečerní umělecký film“ nebo „chvilku moderní hudby“. Dnes je ČT2 televizním prostorem pro zahraniční produkci, menšinové žánry i témata a především pro dokumenty.
10. 5. 2020|

Učitelky zastoupí UčíTelka. Opravdovou školu nenahradí, ale pomůže, říká ředitel ČT Dvořák

Česká televize v pondělí spustí zábavně-vzdělávací program UčíTelka určený pro žáky prvního stupně základních škol, kteří jsou kvůli pandemii koronaviru doma. Projekt vznikl s odbornou garancí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a ČT bude program vysílat zatím po dobu jednoho měsíce. Pro starší žáky je připraven program Odpoledka, v úterý a ve čtvrtek odpoledne se bude vysílat program Škola doma zaměřený na přípravu na příjímací zkoušky.
15. 3. 2020Aktualizováno15. 3. 2020, 20:39|

Proč nemůžu do kina ani k babičce? ČT :D informuje děti o koronaviru a nabízí vzdělávací hry

Web ČT :D zprovoznil infostránku o koronaviru pro děti, na které radí, co dělat, když děti nemůžou navštěvovat školu. Zároveň nejmenším vysvětluje koronavirus i důvody současných opatření. Kreativní producentka Centra dramaturgie nových médií ČT Štěpánka Sunková řekla, že informace by měly dostávat i děti – jen v jiné formě. ČT :D zároveň chystá propojení s projektem UčíTelka, který v pondělí startuje na ČT2.
14. 3. 2020|

Živé vysílání ČT24. Pokud kvůli přechodu na DVB-T2 nevidíte programy ČT, sledujte je na webu

Pozemní televizní vysílání v Praze a středních Čechách přechází od standardu DVB-T ke standardu DVB-T2. Zatím se to týká programů České televize, brzy budou ale následovat i komerční stanice. Pokud na svém televizoru aktuálně nevidíte program ČT24 ani jiné kanály České televize, které jste dříve měli naladěné, živé vysílání můžete sledovat ve videu v tomto článku.
27. 11. 2019|

Když se ozve Krakonoš. Na obrazovkách České televize poprvé zasáhnou Hasiči

Česká televize nabídne novou dokumentární sérii Hasiči. Šest dílů ukáže nejen zásahy proti nebezpečným živlům, záchranu životů při autonehodách, ale i neustálou a důkladnou přípravu, kterou hasiči procházejí. Za oponu práce, která vyžaduje absolutní nasazení a kde často rozhodují vteřiny, diváky poprvé vezme ČT2 ve středu od 21:55.
6. 3. 2019|