TÉMA

Rudolf Oberfalcer

Písek a Strakonice získaly na stavbu spalovny dotaci přes miliardu korun

Města Písek a Strakonice získala z EU dotaci přes miliardu korun na stavbu společného zařízení pro energetické využití odpadu (Zevo). Jde zhruba o polovinu nákladů. Na zasedání strakonických zastupitelů to ve středu řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Zevo by mělo vzniknout v areálu písecké teplárny, ročně by mělo zpracovat 50 tisíc tun odpadu z města i okolních obcí.
10. 5. 2023|

Strakonice koupí od firmy Energo teplovod, vyřeší tak spor o teplo

Strakonice koupí teplovod na sídlišti Šumavská. Město tak chce vyřešit vleklý spor o dodávky tepla, který vedla firma Energo, vlastník teplovodu, se strakonickou teplárnou. Teplovod a další zařízení i s pozemky koupí radnice zhruba za 15 milionů korun. Koupi schválilo všech 18 přítomných zastupitelů. Ředitel teplárny Pavel Hřídel, který ve středu končí ve funkci, označil koupi za rizikovou investici a cenu za příliš vysokou.
11. 5. 2022|

Šestnáct měsíců bez zastupitelstva ve Strakonicích končí. Starostou je opět Hrdlička

Staronovým starostou Strakonic je Břetislav Hrdlička z hnutí Strakonická Veřejnost, hlasovalo pro něj 20 zastupitelů. Hnutí bude jihočeskému městu vládnout bez koaličního partnera. Strakonice mají zastupitelstvo po 16 měsících, kvůli opakovaným volbám totiž od podzimu 2018 nefungovalo. Loňské volby – stejně jako rok předtím – vyhrála Strakonická Veřejnost, opakování voleb nařídil Ústavní soud po stížnosti zástupce konkurenčního hnutí.
9. 1. 2020|

Strakonice se chystají na volební kampaň. Podmínky opět vyvolávají kritiku

Hnutí Strakonická Veřejnost, které loni zvítězilo v komunálních volbách, jež soud zneplatnil, se v opakovaných volbách vzdá propagace na sloupech veřejného osvětlení. Na setkání kandidujících stran a hnutí o rovných podmínkách předvolební kampaně to řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Kritici jeho hnutí loni vytkli, že inzeráty zaplnilo většinu lamp. Výhrady mají i letos.
14. 10. 2019|

Ve Strakonicích je i půl roku po volbách bezvládí. A možná se protáhne skoro na celý rok

Ani pět měsíců od říjnových komunálních voleb lidé ve Strakonicích pořád nevědí, jestli budou muset vedení města volit znovu, nebo ne. Volby s nadpolovičním ziskem vyhrálo už předtím ve městě vládnoucí hnutí Strakonická veřejnost. Krajský soud ale rozhodl o neplatnosti voleb pro porušení rovnosti politické soutěže.
6. 3. 2019|