TÉMA

Skalka

Linky pražského metra A a C jezdí do neděle s výlukami

Cestující v pražské městské dopravě musí od čtvrtka počítat s výlukami v části linek metra A a C. Důvodem je oprava tratí. Kvůli ní do neděle nepojedou na trase C vozy mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc a na lince A mezi zastávkami Strašnická a Depo Hostivař. Vyplývá to z informací na webu dopravního podniku. Výluky začaly se zahájením provozu zhruba v půl páté ráno a skončí o půlnoci z neděle na pondělí.
17. 11. 2022|

Metro čeká v období prodlouženého víkendu výluka. Částečně nepojede na trasách A a C

Cestující v pražském metru čeká od svátku 17. listopadu do neděle 20. listopadu výluka ve dvou úsecích metra – důvodem je oprava tratí. Odstávka se týká úseku na trase A od Strašnické do stanice Depo Hostivař. Té bude navíc předcházet výluka mezi Skalkou a Depem Hostivař, jež začne už ve středu 16. listopadu. Na trase C pak bude přerušen provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.
4. 11. 2022|

Bavorsko zpevní břehy řeky Reslavy, aby zabránilo splavování rtuti z bývalé chemičky do Česka

Bavorsko po naléhání Povodí Ohře začne zpevňovat břehy řeky Reslavy (Röslau), aby zabránilo splavování rtuti do Česka. Rtuť se do Ohře a následně do přehrady Skalka dostává už desítky let z okolí bývalé chemičky v Marktredwitz, a to i přes její rozsáhlou sanaci v 90. letech. Aktuálně do nádrže Skalka přitéká až patnáct kilogramů kovu ročně.
14. 10. 2021|

30 let zpět: První deska pro nevidomé ve stanici metra

V Praze ve stanici metra A Skalka byla před 30 lety instalována první deska pro nevidomé s cílem pomáhat s orientací v podchodech a prostorách podzemní dopravy. Měděné desky, které měly být postupně součástí všech stanic metra, představovaly ojedinělou službu pro osoby se zdravotním postižením v celé Evropě.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
26. 3. 2021|

Kontrolujte si komín, varují hasiči. Zapomenuté saze snadno chytnou a požár se rychle šíří

Hasiči varují před požáry komínů, kterých například v Karlovarském kraji od začátku měsíce přibylo. Většinu přitom zaviní nedbalost majitelů domů. U jednoho z nejvážnějších případů ze začátku topné sezony zasahovali na Chebsku – požár tam nepřežila jedna žena.
16. 12. 2019|
Počasí

Sníh taje a přehrady se plní. Záplavy ale na obzoru nejsou

Letošní zima si potrpí na extrémy. Na jedné straně napadlo nebývalé množství sněhu, na druhé straně padaly i teplotní rekordy. V teplých dnech sníh rychle odtává, což těší obyvatele hor i vodohospodáře, kterým se pozvolna plní přehrady.
5. 3. 2019|