TÉMA

Jiří Šolc

V Liberci zdraží parkování. Radní hovoří o podpoře MHD, ta ale nejspíše zdraží též

V Liberci dvojnásobně zdraží parkování, a to krátkodobé na městských parkovištích i dlouhodobé v modrých zónách. Vedení města to zdůvodnilo ambicí dostat více lidí do městské hromadné dopravy, liberečtí radní ale zároveň se zvýšením parkovného schválili i záměr zvýšení jízdného v MHD. Papírové jízdenky by mohly zdražit o deset korun na 34 korun a elektronické o čtyři koruny na 28.
3. 10. 2023Aktualizováno3. 10. 2023, 15:53|

V Liberci kolabovala doprava. Ve městě začala omezení kvůli dvěma dopravním stavbám

Doprava v Liberci ráno místy zkolabovala, kolony aut stály po celém městě. Začaly totiž dvě velké silniční stavby pod nádražím, a navíc průjezd po silnici 35 na průtahu městem zúženému kvůli výstavbě dvou mostů zkomplikovala nehoda.
3. 10. 2022|

Tramvaje z Liberce do Vratislavic se rozjedou už v sobotu, do Jablonce pokračují autobusy

Z Liberce do Vratislavic nad Nisou budou od soboty 6. listopadu znovu jezdit tramvaje. Práce na úpravách trati, které začaly v polovině července, se podařilo proti plánu téměř o dva týdny zkrátit. Původně měl být provoz obnoven až od 19. listopadu. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj), který je členem dozorčí rady dopravního podniku. Z Vratislavic do Jablonce nad Nisou budou ale dál jezdit autobusy.
1. 11. 2021|

Vytížené ulice v centru Liberce rozkopají dělníci. Řidiči se zimní přestávkou neprojedou dva roky

Motoristy v Liberci čeká několik náročných let, dopravně vytížené komunikace v centru krajského města projdou rekonstrukcí. Práce začnou na křižovatce Sokolské ulice se Zhořeleckou. Už od pondělního rána měl být zhruba tři sta metrů dlouhý úsek po křižovatku s Frýdlantskou ulicí uzavřený, ještě před polednem tudy ale bylo možné projet. Dělníci tam mají pracovat do 14. listopadu.
12. 7. 2021|

Konec nedostatku vody v Ruprechticích. Liberec zahájil stavbu nového vodojemu

Vodu pro libereckou část Ruprechtice zajistí nový vodojem Horská a přivaděč, jejichž stavba byla ve čtvrtek zahájena. Tamní obyvatelé si už bezmála čtvrt století stěžují na špatné zásobování vodou. Kapacita vodovodní sítě tam už nestačí a brání rozvoji lokality a další výstavbě, řekl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj). Projekt bude stát až 64 milionů korun, skoro dvě třetiny nákladů by měla pokrýt dotace ze Státního fondu životního prostředí, 13 milionů přidá Severočeská vodárenská společnost.
8. 7. 2021|

Liberecký dopravní podnik musí tankovat v Jablonci. Usiluje o změnu

Povinně tankovat stlačený zemní plyn (CNG) ve vedlejším městě a ještě nemít žádnou možnost změnit dodavatele – v takové situaci je liberecký dopravní podnik. Zavázalo ho k tomu na desítky let předchozí vedení. Vybraní řidiči tak musí každou noc poté, co autobusy skončí provoz na běžných linkách, s nimi postupně odjet k 13 kilometrů vzdálené čerpací stanici v Jablonci nad Nisou. Dopravní podnik se kvůli nevýhodné smlouvě obrátil na soud.
29. 9. 2019|

Tramvaje do Jablonce nejsou v ohrožení. Město může zvýšit platby, pokud to potvrdí analýza

Jablonec nad Nisou nechce přijít o tramvaje, které do města zajíždějí z Liberce. Vedení města odmítlo spekulace o hrozícím zániku jednoho ze tří meziměstských tramvajových systémů v Česku. Zároveň však Jablonečtí dosud odmítali přistoupit na požadavky Liberce, aby na společný podnik dávali dvojnásobek toho co dosud. Podle jabloneckého primátora je i navýšení plateb možné, chce je však mít podložené novou analýzou.
5. 3. 2019|