TÉMA

Ferrari

Do českých kin vjíždí Ferrari, závodí se svým životem

Vybudoval jednu z nejprestižnějších automobilových značek v historii. Enzo Ferrari je hlavním hrdinou nového filmu režiséra Michaela Manna. Na světové premiéře na festivalu v Benátkách sklidil sedmiminutové ovace ve stoje. Do českých kin vstupuje 4. ledna.
4. 1. 2024|

V Nizozemsku draží unikátní sbírku veteránů, je mezi nimi i československá Tatra

V Nizozemsku draží unikátní sbírku automobilových veteránů. Tamní sběratel jich během života shromáždil přes dvě stovky od známých značek včetně jedné Tatry. Jenže o tom skoro nikomu neřekl a kolekci držel v tajnosti. Auta tak zůstala v původním stavu včetně dobových doplňků. Hodnota by mohla dosáhnout v přepočtu čtvrt miliardy korun.
27. 5. 2023|

Klasická auta dostanou šanci jen s čistými palivy. Musí pro ně ale do laboratoří

Ministři životního prostředí EU souhlasili, že rozhodným datem pro konec prodeje nových aut na benzin nebo naftu bude rok 2035. Automobily se spalovacím motorem dostaly šanci pokračovat jen v případě, že budou využívat takzvaná čistá alternativní paliva. Ta ovšem zatím na trhu nejsou k dispozici, jsou jen laboratorním produktem.
30. 6. 2022|

Z Ruska odcházejí ikony globalizace. Provozy zavírá McDonald's, výrobu Coca-Cola

Americká společnost McDonald's v úterý oznámila, že kvůli ruské invazi na Ukrajinu dočasně uzavře všech svých 850 restaurací v Rusku. Gigant v oblasti rychlého občerstvení však bude i nadále svým zhruba 62 tisícům zaměstnanců v Rusku vyplácet mzdy, informovala agentura AP. Přerušení obchodních aktivit v Rusku oznámily také Coca-cola, Pepsi, Starbucks a L'Oréal. Ferrari pozastavuje export, píše Reuters.
8. 3. 2022Aktualizováno8. 3. 2022, 23:48|

Manažery J.O. Investment obžalovali, že obrali klienty o 2,4 miliardy, za něž koupili zlato či luxusní auta

Státní zástupce obžaloval čtyři lidi v kauze údajného rozsáhlého investičního podvodu spojeného s firmou J.O. Investment. ČT to zjistila z webu Vrchního státního zastupitelství v Praze. Stíhaní manažeři vylákali podle kriminalistů od téměř čtyř tisícovek klientů částku, která přesahuje 2,4 miliardy korun. Tři z nich viní státní zástupce z podvodu a z legalizace výnosů z trestné činnosti. Čtvrtého člověka, který do firmy nepatřil, obžaloval žalobce stejně jako další obviněné z praní špinavých peněz. Všem obviněným hrozí až desetileté vězení.
27. 10. 2021|

Ženevský autosalon předvádí novinky. Ukáže elektroauta i sportovní vozy

Více než stovku světových a evropských výstavních premiér letos ukazuje 89. ročník mezinárodního autosalonu, který začal v úterý v Ženevě. Na nejdůležitější přehlídce první části roku se mimo jiné představí crossovery Škoda Kamiq a Kia e-Soul, Renault Clio nebo BMW 3 Touring. První dva dny jsou vyhrazeny pro novináře a odborníky, veřejnosti se přehlídka otevře od čtvrtka.
5. 3. 2019|