TÉMA

Zděchov

Na Bystřičce pod stejnojmennou nádrží platil i odpoledne druhý povodňový stupeň

Na říčce Bystřičce pod stejnojmennou přehradou na Vsetínsku platil i ve středu odpoledne druhý stupeň povodňové aktivity značící pohotovost. Nad nádrží klesla její hladina od rána na úroveň prvního stupně povodňové aktivity znamenající bdělost. První povodňový stupeň zůstával odpoledne ve Zlínském kraji i na Velké Stanovnici pod nádrží v Karolince na Vsetínsku. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle vodohospodářů hladiny většiny toků v regionu klesají. Situace se postupně uklidňuje i v Jihomoravském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.
17. 5. 2023Aktualizováno17. 5. 2023, 17:48|

Za smrt zděchovského chovatele lvů nemůže žádný člověk. Prokázaly to záběry z kamery a pitva

Předběžné výsledky soudní pitvy i dostupné záběry z kamer umístěných uvnitř kotce prokázaly, že třiatřicetiletého chovatele zabil začátkem března ve Zděchově na Vsetínsku skutečně jeho lev. Na úmrtí muže se podle policie nepodílel nikdo další, sdělila krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. Kriminalisté, kteří případ nadále prověřují, vyloučili, že by někdo muže uvnitř kotce uzamkl, jak spekulovala některá média.
9. 4. 2019Aktualizováno9. 4. 2019, 10:49|

Zoologové chtěli lvy ve Zděchově uspat, ne zastřelit. Bylo to ale podle nich nebezpečné

Zastřelení lva a lvice ve Zděchově na Vsetínsku bylo podle zoologů ze zlínské zoo nejbezpečnějším řešením situace. Pracovníci zoologické zahrady vyjeli v úterý na místo s narkotizační puškou na žádost policie a chtěli zvířata uspat, její použití ale vyhodnotili jako příliš riskantní. Lev, který napadl chovatele, byl podle nich příliš rozzuřený.
6. 3. 2019|

Lev, který děsil valašskou vesnici, zabil svého chovatele

Ve Zděchově na Vsetínsku v úterý ráno lev napadl a zabil svého chovatele. Stalo se to v kotci v oploceném výběhu. Policie úmrtí potvrdila až před polednem, zdravotníci se totiž nejprve k muži nemohli dostat. Muž choval i lvici, policisté ze zásahové jednotky obě zvířata zastřelili. Chov lvů ve Zděchově nebyl povolen, majitel to však nerespektoval a úřady nedokázaly v chovu zabránit.
5. 3. 2019Aktualizováno5. 3. 2019, 19:40|