TÉMA

Masarykovo náměstí

Masarykovo náměstí v Letovicích prochází rekonstrukcí. Dostane novou dlažbu, zeleň i vodní prvek

Novou tvář dostane Masarykovo náměstí v Letovicích na Blanensku. Dělníci téměř dokončili práce pod povrchem. Teď budou pokládat dlažbu, vysadí nové stromy a přibude i vodní prvek. Víc než deset let plánovaná rekonstrukce za zhruba třicet milionů korun má být hotová v srpnu.
17. 5. 2023|

Pavel přijel do Ostravy, dalšího města, kde na Babiše výrazně ztrácí. Přivítání ho překvapilo

Osm dní před druhým kolem volby prezidenta republiky zamířil vítěz toho prvního na Moravu. Čtvrtek věnoval Ostravě, v pátek zamíří do Brna. Množství příznivců na ostravském nádraží Petra Pavla překvapilo. Na plánované setkání s voliči jej přišli podpořit i protikandidáti z prvního kola Danuše Nerudová a Pavel Fischer.
19. 1. 2023Aktualizováno19. 1. 2023, 21:00|

Archeologové pod jedním z měšťanských domů v Přerově objevili stopy osídlení z dob Velké Moravy

Archeologové na dolním okraji Masarykova náměstí v Přerově odkryli stopy osídlení od současnosti až do doby Velké Moravy. Umožnil to záchranný výzkum na dvoře takzvaného Blažkova domu, který právě prochází rekonstrukcí. Nález v rámci jednoho výkopu tak dokládá dlouhých tisíc let historie v centru Přerova.
4. 6. 2022|

Ostrava přišla o vánoční strom na Masarykově náměstí. Kvůli prasklině v kmeni hrozilo, že spadne

Vedení Ostravy kvůli bezpečnosti vymění vánoční strom na centrálním Masarykově náměstí. Důvodem je vertikální prasklina v kmeni stromu, kterou odhalili techničtí pracovníci při kontrole. Strom se ve městě rozsvítil před necelými dvěma týdny.
8. 12. 2021|

Proluka u Masarykova náměstí v Ostravě se změní. Ve hře je i tržnice

Nevzhledná proluka vedle ostravského Masarykova náměstí se má změnit. Rozhodl tak magistrát krajského města, který do budoucna plánuje proluku zastavět. Do té doby chce ale Ostravanům nabídnout příjemné místo k trávení volného času.
4. 3. 2019|