TÉMA

20th Century Fox

Nejvýdělečnější film historie, který nemá fanoušky. Do kin míří po třinácti letech pokračování Avatara

Už jen několik týdnů zbývá do premiéry prvního pokračování nejvýdělečnějšího filmu všech dob, Avatara režiséra Jamese Camerona. Technologicky převratný snímek, po němž se desítky dalších velkofilmů převlékaly do 3D, ale přichází do úplně jiné doby, než v jaké vstupoval do kin původně. Pandemií i streamováním změněný trh posunul návyky diváků, pro něž už obří modří tvorové, kteří bojují za záchranu své panensky krásné planety Pandora, nemusí být takové lákadlo. Podle insiderů oslovených ČT24 ale film s podtitulem The Way of Water zase překvapí.
12. 11. 2022|

Filmová upoutávka týdne: Noví mutanti vnáší do komiksu trochu hororu

Sérii X-Men sice loni oficiálně uzavřel snímek Dark Phoenix, úplně poslední slovo ale tohle univerzum před převelením zpátky pod Marvel u Disneyho neřeklo. V dubnu se ještě kina dočkají dlouho odkládaného filmu Noví mutanti, který by měl nabídnout hororovější přístup ke komiksové látce.
11. 1. 2020|

Přepisování hollywoodské krajiny. Walt Disney pohltil studio 20th Century Fox a jeho filmy

Americký zábavní gigant Walt Disney dokončil převzetí zábavních aktivit společnosti 21st Century Fox. Zaplatí za ně 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu korun). Dokončení dohody znamená velkou změnu v oblasti hollywoodských studií. Disney tím získal i filmové studio 20th Century Fox, které vzniklo už v roce 1935 a které patřilo do takzvané velké šestky.
20. 3. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Dark Phoenix věští konec X-Menů. Značku pak nejspíš přebere Disney

Komiksový tým mutantů X-Men čeká v červnu další výzva. Ve filmu s podtitulem Dark Phoenix budou čelit nebezpečí z vlastních řad. Hrozbou pro ně ale spíš je, že tento snímek může být posledním z dosavadní linie, která započala už v roce 2000. Produkující studio 20th Century Fox totiž brzy zřejmě spadne pod studio Disney, které X-Meny nejspíš v jiné podobě začlení do svého komiksového universa, kterému kralují Avengers.
2. 3. 2019|