TÉMA

Fotopasti

Obce na Šumavě chtějí posouvat bobří hráze. Voda jim zaplavuje stezky i sklepy

Bobří hráze komplikují lidem život, ti je proto někdy i ničí. Šumavské obce s těmito zvířaty bojují dlouhodobě. Kvůli hrázím a zvednuté hladině mají zničené turistické stezky. Teď žádají správu národního parku o možnost bobří hráze posouvat. Podle ochranářů ale zvířaty vytvořené tůně čistí vodu a brání splavování orné půdy.
4. 8. 2020|

U Jablonce se zřejmě potuluje kočkovitá šelma. Nechoďte raději na houby a pozor na děti, radí úřad

Na Jablonecku se pravděpodobně pohybuje kočkovitá šelma neznámého druhu a původu. Podle policie a veterinární správy by mohla být nebezpečná. Lidé ji spatřili na Prosečském hřebeni, v Kořenově a naposledy v lesích u Rádla na Jablonecku.
14. 10. 2019|

Na Břeclavsku se objevil medvěd. Viděli ho cyklisté a zachytila fotopast myslivce

Na jihu Moravy se objevil medvěd. Minulý pátek ho zachytila fotopast jednoho z myslivců v lokalitě Littner u Bzence na Hodonínsku. O víkendu pak zvíře údajně viděla dvojice cyklistů u Tvrdonic. Radnice města Břeclav varuje před zvířetem i na svých webových stránkách.
17. 6. 2019|

Fotografa na Šumavě překvapila skupina rysů. Natočil ji na mobil

Na Šumavě vznikly další unikátní záběry rysů. Fotograf Vladimír Čech z Domažlicka zachytil ve volné přírodě celou skupinu těchto šelem, když šel kontrolovat fotopasti. Jeho sbírka je ale plná ojedinělých snímků, které vznikají při expedicích po celém světě, kam vyráží se svým otcem. Vyfotili například levharta sněžného.
1. 3. 2019|