TÉMA

Eduard Bruna

Závodník rallye Tlusťák je ve vazbě. Viní ho z daňových podvodů za desítky milionů

Antonín Tlusťák, jeden z nejúspěšnějších tuzemských závodníků rallye a vicemistr Evropy z roku 2010, je ve vazbě. Policie ho obvinila z daňových podvodů se škodou bezmála dvacet milionů korun. Tlusťák přitom čelí obžalobě i v dalším podobném případu se škodou 47 milionů korun. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení. Vinu odmítá.
28. 3. 2023|

Od pondělí bude pokračovat soud v kauze Čapí hnízdo. Vyslechne znalce i obžalované

Pražský městský soud se v pondělí vrátí k projednávání kauzy Čapí hnízdo. Obžalobě čelí bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová. Soudce má v plánu výslechy znalců a doplňující výslechy obžalovaných. Na program se v týdnu mohou dostat i závěrečné řeči.
18. 12. 2022|

Soud v kauze Čapí hnízdo v úterý přečetl listinné důkazy, v projednávání by mohl pokračovat v prosinci

V kauze kolem udělení dotace společnosti Farma Čapí hnízdo se v úterý pražský městský soud věnoval konstatování listinných důkazů. V projednávání bude soud pokračovat v týdnu od 19. prosince. V plánu má výslech znalců, ve svých výpovědích by také mohli pokračovat obžalovaní, předseda hnutí ANO Andrej Babiš a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová. Předseda trestního senátu Jan Šott v úterý také nařídil hlavní líčení na další tři dny v lednu.
18. 10. 2022|

Soud s Nečasovými kvůli poslaneckým trafikám se bude po výměně soudkyně celý opakovat

Soud s expremiérem Petrem Nečasem a jeho manželkou Janou se bude muset celý opakovat; začne v prosinci. Po výměně soudkyně obžalovaní odmítli, aby se v novém kole procesu pouze četly staré výpovědi svědků. Prvoinstanční soud se ke kauze poslaneckých trafik vrací. Osvobozující verdikt zrušila nadřízená instance.
7. 10. 2022|

Babiš i Nagyová podle svědka věděli, že na státní dotaci na Čapí hnízdo nemají nárok

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) i jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová podle čtvrteční svědecké výpovědi podnikatele Jana Bareše věděli, že nemají nárok na dotaci od státu na stavbu areálu Čapí hnízdo. Někdejší předseda vlády mu podle jeho slov prý řekl, že to Nagyová „zařídí“. Muž, který na projektu působil jako technický zástupce investora, to ve čtvrtek uvedl u hlavního líčení v případu, ve kterém Babiš s Nagyovou čelí obžalobě z dotačního podvodu.
29. 9. 2022|

Auditor u soudu řekl, že neznal vlastnickou strukturu Farmy Čapí hnízdo

Výpověďmi svědků pokračovalo hlavní líčení v případu kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo. Z úterního jednání se omluvil expremiér Andrej Babiš (ANO), který společně se svou někdejší poradkyní Janou Nagyovou čelí obžalobě. V žádosti o dotaci pro stavbu byla řada nesrovnalostí, uvedla Ivana Havlíková, která žádost posuzovala. U soudu také uvedl auditor Rostislav Otřísal, jehož firma v roce 2008 prováděla audit pro společnost Farma Čapí hnízdo, že neznal vlastnickou strukturu společnosti. Akcionáři měli být anonymní.
27. 9. 2022Aktualizováno27. 9. 2022, 15:51|

Co vzkázala Nečasová Rittigovi? Soud se vrátil k údajnému vyzrazení zprávy BIS

Pražský městský soud se vrátil ke kauze údajného vyzrazení zprávy BIS. Státní zástupce se snaží usvědčit manželku bývalého premiéra Janu Nečasovou (dříve Nagyovou), obžalováni jsou také lobbista Ivo Rittig, jeho právník David Michal a obchodní partner Tomáš Jindra. Nikdo z nich na začátek soudu nedorazil, všichni dali souhlas s jednáním v nepřítomnosti. Soudkyně zatím nezodpověděla zásadní otázku – zda připustí jako důkaz odposlechy Rittiga, o které se obžaloba opírá.
17. 4. 2019|

Soud zpřísnil tresty Nečasové i dalším za sledování bývalé expremiérovy ženy. Do vězení je ale neposlal

Za zneužití Vojenského zpravodajství zpřísnil odvolací soud Janě Nečasové, dříve Nagyové, někdejší šéfce kabinetu tehdejšího premiéra Petra Nečase (ODS), i trojici zpravodajců podmíněné tresty a zákazy činnosti. Do vězení je ale neposlal. Soud už dříve uložil podmíněné tresty.
1. 3. 2019Aktualizováno1. 3. 2019, 16:52|