TÉMA

Rozálie Kohoutová

Mešita, svíčková a teenageři. Letní hokej bruslí na tenkém ledě jinakosti

Jak kulturní a náboženské odlišnosti vnímají běžní teenageři? A vypovídá jejich pohled něco i o nás ostatních? Dokumentaristé Rozálie Kohoutová a Tomář Bojar si po snímku FC Roma „vypůjčili“ další sport, aby přiblížili obecnější téma (nejen) české společnosti. V dokumentární komedii Letní hokej sledovali výměnná soustředění dvou juniorských týmů – z českého Náchoda a marockého Salé. Snímek má v sobotu českou premiéru na karlovarském festivalu, tvůrci ho také představili při besedě v Domě ČT. Do kin se Letní hokej dostane 18. července.
29. 6. 2019|

Žádné Kokosy na sněhu. Teenagery z Náchoda a Maroka spojil Letní hokej

Juniorští hokejisté z Náchoda odjeli na soustředění do marockého Salé. Mladí hokejisté z Maroka pak na oplátku přijeli do východních Čech. Naučili se Češi v Maroku smlouvat? A pochopili Maročané v Čechách, co je ofsajd? Setkání dvou odlišných kultur sleduje dokumentární komedie Letní hokej Tomáše Bojara a Rozálie Kohoutové. Do kin vstoupí 18. července, v souvislosti s mistrovstvím světa v ledním hokeji představuje první ukázku.
21. 5. 2019|

The Sound is Innocent, zjistí Švýcaři díky Čechům. A ještě se naučí hrát letní hokej

Filmový festival Visions du Réel ve švýcarském Nyonu uvede dva koprodukční dokumenty České televize: poetický manuál k elektronické hudbě The Sound is Innocent a dokumentární komedii Letní hokej, která sleduje společné soustředění českých a marockých hokejistů.
11. 3. 2019|