TÉMA

Erste Bank

Akcie Raiffeisen Bank rapidně klesly. OFAC prověřuje transakce s vazbou na Rusko

Akcie Raiffeisen Bank International AG (RBIV.VI) utrpěly v pondělí nejhorší denní propad od vypuknutí války na Ukrajině, když v poledne klesly o 7,6 procenta. Stalo se tak poté, co rakouská banka obdržela žádost o poskytnutí informací od amerického Úřadu pro kontrolu zahraničních aktiv (OFAC) kvůli transakcím s vazbou na Rusko.
20. 2. 2023|

Banky hlásí mimořádné zisky. Raiffeisenbank si polepšila o 89 procent

Část bank a spořitelen hlásí za první tři čtvrtletí letošního roku mimořádné výdělky. Největší růst zaznamenala Raiffeisenbank – meziroční rozdíl u ní tvoří téměř devadesát procent. Komerční bance stoupl čistý zisk o více než polovinu na bezmála třináct miliard korun a České spořitelně o necelých čtyřicet procent. Právě na banky a energetické, petrolejářské či těžební firmy zřejmě od příštího roku dopadne daň z neočekávaných zisků. V pátek ji v takzvaném daňovém balíčku schválila sněmovna. Analytici konstatovali, že aktuální výsledky potvrdily silnou pozici tuzemského bankovního sektoru.
4. 11. 2022Aktualizováno4. 11. 2022, 13:19|

Hnutí STAN našlo kandidáta na ministra průmyslu, nominuje investora Jozefa Síkelu

Novým kandidátem hnutí Starostové a nezávislí (STAN) na ministra průmyslu a obchodu je manažer, dlouholetý člen vedení Erste Group a investor Jozef Síkela. Jeho nominaci schválil o víkendu celostátní výbor STAN. Síkela v navrhované budoucí sestavě vlády SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN nahradil místopředsedu Starostů Věslava Michalika, který se nominace vzdal minulý týden kvůli spekulacím o svém podnikání. Premiér Petr Fiala (ODS) označil Síkelu za zkušeného manažera, setká se s ním kvůli prioritám resortu.
29. 11. 2021Aktualizováno29. 11. 2021, 19:30|

Pražská burza zavírala nad tisícem bodů. Je tak nejvýše od března

Pražská burza poprvé od počátku března zakončila den nad tisícem bodů. Index PX ve čtvrtek stoupl o 1,07 procenta na 1009,51 bodu, a posílil tak i počtvrté v tomto týdnu. Víc než tři procenta přidaly akcie energetické společnosti ČEZ, rostly také cenné papíry bank.
17. 12. 2020|

Česká spořitelna v sobotu chybně účtovala některé platby kartou dvakrát

Česká spořitelna svým klientům v sobotu odpoledne chybně účtovala některé platby kartou dvakrát. Podle mluvčího banky Lukáše Kropíka se problém mohl týkat tisíců transakcí. Chybu už spořitelna odstranila a peníze klientům vrátila.
26. 7. 2020|

Pražská burza stoupla nad 900 bodů, nejvýše od počátku března. Rostly i další akciové trhy

Pražská burza v úterý posílila o více než dvě procenta. Index PX se tak poprvé od 10. března dostal nad 900 bodů, když zavřel na hodnotě 901,15 bodu. K růstu mu pomohly především akcie bank, nejvýrazněji si polepšila Erste Bank. Ve ztrátě skončily pouze dva z hlavních titulů. Příznivý den pro akcie zažily v úterý Asie, Evropa i Spojené státy.
26. 5. 2020Aktualizováno26. 5. 2020, 22:29|

Zisk České spořitelny v pololetí stoupl. Mateřská Erste naopak klesala

České spořitelně vzrostl v pololetí konsolidovaný čistý zisk meziročně o 10,5 procenta na 8,7 miliardy korun. Provozní zisk stoupl ještě výrazněji, a to o 19,5 procenta na 11,3 miliardy korun. Hospodářské výsledky Česká spořitelna zveřejnila na svém webu. Mateřské společnosti Erste Group zisk v pololetí naopak klesl.
31. 7. 2019|

Česká spořitelna i mateřská Erste Group zvýšily zisky. V případě Erste zřejmě porostou i dividendy

České spořitelně loni vzrostl čistý zisk meziročně o 5,1 procenta na 15,4 miliardy korun. Provozní zisk se zvýšil o 9,3 procenta na 20,8 miliardy korun. Výsledek ovlivnily hlavně výrazně rostoucí úrokové výnosy a stabilní náklady. Neauditované konsolidované výsledky zveřejnila Česká spořitelna na svém webu. Rekordního zisku dosáhla loni i mateřská Erste Group.
28. 2. 2019|