TÉMA

Komise pro cenné papíry a burzy

Americká Komise pro cenné papíry a burzy se obrací na soud kvůli šetření Muskova převzetí Twitteru

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) vyšetřuje Elona Muska kvůli jeho loňskému převzetí firmy Twitter (nyní X), nyní se obrátila na soud. Napsala to agentura Reuters, podle níž jde především o to, jestli Musk neporušil federální zákony o cenných papírech, když Twitter za 44 miliard dolarů (bilion korun) koupil.
6. 10. 2023|

Danske Bank se přiznala k podvodům. Podle americké justice „usnadňovala praní peněz“

Největší dánská bankovní společnost Danske Bank se v úterý ve Spojených státech přiznala k podvodům a souhlasila s tím, že jí propadne rezerva dvě miliardy dolarů (45,7 miliardy korun). O urovnání po dlouhotrvajícím vyšetřování, které se zabývalo praním špinavých peněz v estonské pobočce banky, informovalo americké ministerstvo spravedlnosti. Skandál se týká transakcí v hodnotě 200 miliard eur (4,9 bilionu korun), které banka v letech 2007 až 2015 uskutečnila přes estonskou divizi.
13. 12. 2022|

Musk rozpustil správní radu Twitteru, firmě šéfuje sám

Devítičlenná správní rada americké internetové společnosti Twitter byla rozpuštěna a jediným ředitelem podniku se stal miliardář Elon Musk. Vyplývá to z aktuální zprávy firmy pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Musk minulý týden dokončil převzetí společnosti Twitter za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun).
31. 10. 2022|

Šéf Tesly Musk čelí obvinění z pohrdání soudem. Ten by ho za to mohl i poslat do vězení

Generální ředitel amerického výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk čelí obvinění z pohrdání soudem. Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) tvrdí, že Musk nedávnou zprávou na Twitteru porušil loňskou dohodu o urovnání její žaloby. Akcie Tesly v reakci na toto obvinění oslabily o zhruba pět procent.
26. 2. 2019|