TÉMA

Jihomoravské inovační centrum

SeČTeno z Jihomoravského kraje: Covid zastavil veletrhy, někteří vinaři se zachránili v on-line prostoru

Koronavirová krize zasáhla Jihomoravský kraj výrazně, velké ztráty hlásí například Veletrhy Brno, které se dostaly do ztráty až 280 milionů korun. Vedení města i samotného výstaviště ale věří, že vystavovatelé se do moravské metropole vrátí, hledá se však i další využití pro rozsáhlý areál. Velké dopady měla krize také na vinaře, někteří se kvůli restrikcím dostali do velkých finančních problémů. Dopadům pandemie se věnuje pořad České televize SeČTeno.
5. 3. 2021Aktualizováno5. 3. 2021, 18:35|

Brno koupí za víc než půl miliardy druhou polovinu Technologického parku. Chce se stát jediným vlastníkem

Brněnští zastupitelé schválili koupi poloviny Technologiského parku za víc než půl miliardy korun od firmy P&O. Město se tak stane téměř jediným vlastníkem parku, už teď mu polovina patří. Jednu akcii má Vysoké učení technické. S tím chce magistrát jednat. Technologický park poskytuje kancelářské prostory inovativním společnostem a výzkumným institucím v areálu na severu Brna.
5. 11. 2019|

Do škol vyrazila pojízdná digitální laboratoř. Žákům představí nejmodernější technologie

V Jihomoravském inovačním centru sestrojili digitální pojízdnou laboratoř FabLab Experience, která bude sloužit hlavně školákům. Jde o kamion, v jehož návěsu jsou moderní technologie v hodnotě čtyř milionů korun. Za rok zvládne navštívit až šedesát škol.
25. 2. 2019|