TÉMA

Horní Počernice

Klánovický les kvůli případu vraždy prohledávaly stovky policistů

Klánovický les byl v úterý dopoledne kvůli případu páteční dvojnásobné vraždy uzavřen, do úterních 16:00 ho prohledávalo 250 policistů. Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského pátrali po jakékoliv stopě, která by napomohla objasnění případu. Výsledky pátrací akce z taktického hlediska nelze podle policie zveřejnit. Dle redaktorky ČT Kristýny Posekané se policisté na místo pravděpodobně vrátí ve středu ráno, Rybanský to však nepotvrdil.
19. 12. 2023Aktualizováno19. 12. 2023, 17:19|

V Horních Počernicích vykolejil vlak, provoz do centra Prahy stál přes devět hodin

Ve stanici Praha – Horní Počernice v pondělí po půlnoci vykolejil vagon nákladního vlaku. Nikdo není zraněný. Na Twitteru o tom informovala Správa železnic. Nehoda na více než devět hodin zastavila provoz směrem na pražské hlavní i Masarykovo nádraží, vyplývá z informací Českých drah, Pražské integrované dopravy (PID) a Správy železnic. Před desátou dopolední se doprava obnovila po jedné koleji, zhruba o hodinu později po obou kolejích. Provoz se bude stabilizovat do odpoledne.
14. 11. 2022Aktualizováno14. 11. 2022, 12:58|

Zákrok policisty proti muži v Horních Počernicích byl oprávněný, ale nepřiměřený

Postup policisty, který v červenci několikrát srazil na zem muže před služebnou v pražských Horních Počernicích, byl oprávněný, ale nepřiměřený. Kontrolní orgány pražské policie mu proto uložily trest. Na dotaz ČT to uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová s tím, že podrobnosti nemůže sdělit.
7. 9. 2022|

V Praze a středních Čechách opět nevyjely stovky spojů. Řidiči se vrátili do práce, stále jich ale není dost

V Praze a středních Čechách i v pondělí pokračují problémy se zajištěním veřejné autobusové dopravy. I když se část řidičů z nemocenských vrátila, dlouhodobý problém s jejich nedostatkem to podle dopravců nevyřešilo. Už pátý den tak nevyjela více než stovka autobusových spojů.
5. 9. 2022|

V Horních Počernicích vyhořel zámek Čertousy. Majitel podá trestní oznámení

V pražských Horních Počernicích v noci na pátek vyhořel nevyužívaný zámek Čertousy, který je kulturní památkou. Oheň zničil střechu a vnitřní část budovy, částečně i obvodové stěny. Nikdo nebyl zraněn. Škodu a příčinu určí vyšetřovatelé. Vlastník zámečku hodlá kvůli požáru podat trestní oznámení na neznámého pachatele.
19. 8. 2022Aktualizováno19. 8. 2022, 19:59|

V Praze se srazily nákladní vlaky. Jeden člověk je zraněný, provoz na trati je zastaven

Na trati mezi stanicemi Praha-Vysočany a Horní Počernice se dopoledne srazily dva nákladní vlaky. Jedna z lokomotiv vykolejila, provoz v místě nehody byl do odvolání zastaven. Pražská záchranná služba ošetřila šestapadesátiletého muže, kterého s bolestí zad odvezla do nemocnice. Další tři lidé vyvázli z nehody bez zranění. Podle prvních informací jeden ze strojvůdců zřejmě projel návěstidlo v poloze Stůj zakazující jízdu.
10. 3. 2022Aktualizováno10. 3. 2022, 15:39|

Dálnice D11 už je průjezdná v obou směrech. Investor prověří stavební komplikace

V obou směrech je opět průjezdná dálnice D11. Směr na Prahu se silničářům podařilo zprovoznit v pondělí večer, kolem úterní půl šesté ráno řidiče nečeká omezení ani ve směru na Hradec Králové. Uzavírka v pražských Horních Počernicích začala v sobotu v 17 hodin a měla skončit v neděli ráno. Práce zkomplikovalo velké množství výztuže nezanesené v dokumentaci.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 12:28|

Dopravu v Česku komplikují kamiony. Nemají kde stát, je jich čím dál víc a způsobují nehody

Zatímco většinu dopravy utlumila pandemie, ta nákladní silniční naopak roste. Jen loni Ministerstvo dopravy zaznamenalo 45procentní nárůst. A trend pokračuje i letos. Přicházejí ale i problémy, včetně nehod typických pro nákladní auta a dodávky: tedy nárazů do stojících nebo pomalu jedoucích vozidel. U českých silnic také vrcholí sčítání aut.
5. 6. 2021|

Z Horních Počernic na D10 se bude jezdit kyvadlově. Ve středu začne omezení i na Jižní spojce

Začíná oprava mostu nad dálnicí D10 na východním okraji Prahy. Most je součástí křižovatky na třetím kilometru dálnice a je důležitý pro obsluhu Horních Počernic. Během oprav sice zůstane průjezdný, ale pouze kyvadlově jedním pruhem. Na provoz na dálnici by jeho oprava naopak neměla mít větší vliv. Technická správa komunikací hlavního města navíc připravuje ještě jedno velké dopravní omezení – od středy začne opravovat Jižní spojku.
22. 9. 2020|

Ve Mstěticích u Prahy vykolejily vlakové vagony. Dva lidé jsou zranění

Ve Mstěticích u Prahy v pátek ráno vykolejily vagony poblíž železničního přejezdu. Poškodily osobní auto a drážní domek. Dva lidé jsou zranění – řidič osobního vozu lehce, po ošetření na místě byl převezen do Nemocnice Na Bulovce, pracovník dráhy byl ošetřen na místě. Řekli to mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel a mluvčí středočeské záchranky Petr Mach.
14. 8. 2020Aktualizováno14. 8. 2020, 14:49|

Pátrání po babočce a ohniváčkovi. Pražané pomáhají entomologům mapovat motýly do nového atlasu

S přípravou vůbec prvního atlasu denních motýlů Prahy pomáhají entomologům Pražané. Stačí fotka nahraná do aplikace nebo na Facebook projektu Hledejte pražské motýly a GPS souřadnice nálezu. Za tři měsíce přišlo od Pražanů téměř čtyři sta fotografií, nejvíce z nich bylo z Prokopského údolí nebo z Šárky. Kvůli vůbec prvnímu atlasu denních motýlů Prahy entomologové prosí veřejnost i o zmapování východních pražských částí.
20. 6. 2020|

Řidiči podceňují problémy se zrakem. Nebezpečné je to zvláště na podzim

Podzim a listopad zejména bývají na silnicích obdobím zhoršené viditelnosti. Ráno ještě šero, časté mlhy a brzy se stmívá, špatně jsou vidět chodci i sama auta. O to větší roli tedy hraje zrak řidičů. Nejnovější projekt Besipu však ukázal, že jde o podceňovanou záležitost.
25. 11. 2019|