TÉMA

Toaletní papír

Koronavirus

Írán kvůli koronaviru uzavírá školy. Stav nouze platí v Kalifornii, tisíce lidí uvázly na výletní lodi

Guvernér Kalifornie Gavin Newsom vyhlásil kvůli šířící se nákaze novým typem koronaviru stav nouze. Americký stát dosud eviduje 53 případů infekce a jednoho mrtvého z výletní lodi Grand Princess, jež nyní zůstává v karanténě. Z evropských zemí hlásí první případy Bosna a Hercegovina a také Slovinsko, v Itálii za posledních 24 hodin zemřely další čtyři desítky nakažených. Írán preventivně uzavírá školy a univerzity. Jižní Korea ve čtvrtek zaznamenala 322 nových případů, v zemi jich je celkem 6088. Pacientů tam v posledních dnech přibývá rychleji než v Číně.
5. 3. 2020Aktualizováno5. 3. 2020, 19:06|

Fronty, bitky i krádež stovek rolí. Hongkong se bojí koronaviru, lidé hromadně skupují toaletní papír

Epidemie koronaviru má bizarní dopady v Hongkongu, kde se lidé snaží předzásobit toaletním papírem a regály místy zejí prázdnotou. Policie tento týden zadržela dva muže podezřelé z loupežného přepadení řidiče dodávky, který převážel stovky rolí. Třetí muž je na útěku, ale kořist se úřadům podařilo nalézt, uvedla agentura AFP.
18. 2. 2020|

Vlhčené ubrousky, pleny, plasty. Čistírny odpadních vod vyvezou tuny odpadu každý den

Čistírny odpadních vod bojují s pevnými nečistotami, které denně přitékají kanalizací. Jde hlavně o vlhčené kapesníky a ubrousky, které v kanalizační síti a v čistírnách působí velké problémy. Na rozdíl od toaletního papíru se totiž nerozpadnou a jejich likvidace stojí peníze navíc.
23. 3. 2019|