TÉMA

Virgin Atlantic Airways

Letecké společnosti jsou pandemií tvrdě zasaženy. Osekávají náklady a žádají pomoc od vlád

Letecké společnosti budou pro přežití následků krize kolem nového koronaviru potřebovat od vlád pomoc až 200 miliard dolarů (4,9 bilionu korun). Uvedlo to Mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu (IATA). Samotné aerolinie již přistupují k úsporným opatřením, často velmi tvrdým.
19. 3. 2020|

Britská letecká společnost Flybe zkrachovala, přispěl k tomu i koronavirus

Problémové britské regionální aerolinky Flybe končí. Společnost, které už letos pomohla vláda, se nedokázala vyrovnat s prudkým poklesem poptávky po cestování kvůli koronaviru. Všechny lety byly s okamžitou platností ukončeny, oznámila společnost.
5. 3. 2020|

Česká cestovní kancelář Neckermann zrušila po krachu Thomase Cooka další zájezdy

Krach britské cestovní kanceláře Thomas Cook bude tamní vládu a pojišťovny stát přes 500 milionů liber (asi 14,6 miliardy korun), napsal v pátek list Financial Times (FT).  Aféra dopadá i na klienty v Česku – tuzemská pobočka cestovní kanceláře Neckermann, která je součástí zkrachovalé britské skupiny, v pátek zrušila další zájezdy až do 6. října. To postihne asi pět set klientů.
27. 9. 2019Aktualizováno27. 9. 2019, 16:12|

Dopravní letadlo náhodou překročilo rychlost zvuku. Svezlo se na silném jet streamu

Americké dopravní letadlo náhodou překonalo rychlost zvuku, která je 1234 km/hod. Běžný Boeing 787-9 má přitom maximální rychlost jen 900 km/hod. Tentokrát ale letoun letěl přesně v trase takzvaného tryskového proudění, které navíc bylo mimořádně silné. Cestující se tak dostali do cíle skoro o 50 minut dříve.
21. 2. 2019|