TÉMA

Michael Hanke

Bez dobových výkyvů. Jaroslav Pulicar a Josef Moucha jsou Osobnostmi české fotografie

Titul Osobnost české fotografie za rok 2020 dostal Jaroslav Pulicar. Udělila mu ho v pondělí Asociace profesionálních fotografů, která tímto svým každoročním aktem chce zlepšovat společenskou prestiž fotografů. Za dlouhodobý přínos české fotografii asociace ocenila Josefa Mouchu a udělila také několik cen mladým fotografům. Jako nejlepší fotografickou publikaci roku porotci vybrali knihu Jaroslava Pulicara nazvanou Pulicar.
22. 6. 2021|

Plačící děvčátko. World Press Photo má vítěze, podívejte se na rozhovor s autorem snímku

Vítězným snímkem World Press Photo se stala plačící holčička z Hondurasu zadržená s matkou na hranici s USA od fotografa Johna Moorea. Čech Michael Hanke ve sportovní kategorii se snímky boxera na vozíčku skončil druhý. Hanke již před dvěma lety získal druhé místo v kategorii sportovní reportáž za snímky z dětských šachových turnajů.
11. 4. 2019Aktualizováno12. 4. 2019, 20:31|

Nikdy ho neviděli plakat. Fotky s českým boxerem zaujaly světovou porotu

Série snímků českého fotografa Michaela Hankeho s názvem Nikdy ho neviděli plakat uspěla ve World Press Photo. Porotci ho nominovali v jedné kategorii prestižní soutěže za to, jak zachytil život hendikepovaného sportovce Zdeňka Šafránka. Jestli se svými snímky Hanke obsadí první, druhé nebo třetí místo, bude jasno 11. dubna.
22. 2. 2019|

Na World Press Photo 2019 se nominoval i Čech. Podívejte se, s kým soutěží ve sportu

V prestižní fotografické soutěži World Press Photo může uspět i Čech. Michael Hanke je nominován za sérii snímků s názvem Nikdy ho neviděli plakat, na nichž zachytil hendikepovaného sportovce Zdeňka Šafránka. Uspět může v kategorii Sport – série, nominován na ocenění je už podruhé. Prohlédněte si ve fotogalerii i další nominace jak za sportovní série, tak za samostatné fotografie. Na webu ČT24 postupně uveřejníme fotogalerie i dalších (tematických) nominací. Vítěze všech kategorií vyhlásí World Press Photo 11. dubna.
20. 2. 2019|