TÉMA

Ivo Lukačovič

Za leteckou nehodou historického letounu v Chebu byl podle expertů nezvládnutý manévr

Za loňskou nehodu historického stíhacího letounu Hawker Hurricane na leteckém dni v Chebu stojí nezvládnutý manévr 58letého pilota, který po nárazu do země zemřel. K provedení manévru neměl pilot podle vyšetřovatelů dostatečnou letovou výšku. ČTK to zjistila ze závěrečné zprávy zveřejněné na webu Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN). Vyšetřovatelé nezjistili žádné důkazy o závadě nebo poruše letadla. Letadlo dopadlo mimo areál letiště poblíž rodinných domů. Při nehodě se lehce zranila jedna žena.
29. 6. 2023|

Byl to souboj dinosaurů a vizionářů, popisuje informatik Zlatuška počátky internetu v Československu

Vysoké tarify, chybějící infrastruktura a spory o to, zda univerzity potřebují být on-line, doprovázely v devadesátých letech počátky internetu v Československu a posléze i v samostatném Česku. Že lidé upřednostňovali Seznam před Googlem, byl podobný zázrak, jako že dali přednost Kofole před Coca Colou, míní spisovatel a zakladatel prvního českého ryze internetového deníku a Neviditelný pes Ondřej Neff. Odborníci ale i dnes upozorňují na drahá data.
13. 2. 2022|

Z představenstva Seznamu odchází jeho majitel Ivo Lukačovič

Majitel tuzemské internetové jedničky Seznam.cz Ivo Lukačovič opouští pozici předsedy představenstva společnosti a nadále nebude ani jeho členem. Lukačovič ale zůstává majitelem a bude se věnovat svým globálním projektům, zejména Windy.com. Firma to uvedla na svém blogu.
19. 2. 2019Aktualizováno19. 2. 2019, 11:24|