TÉMA

Okresní soud v Novém Jičíně

Pádem mostu ve Studénce se bude zabývat Nejvyšší soud

Pád mostu ve Studénce na Novojičínsku bude řešit Nejvyšší soud. Dva z odsouzených manažerů totiž nesouhlasí s podmínkou, kterou jim a dalším třem lidem loni uložil soud v Ostravě. ČT informaci poskytla mluvčí prvoinstančního Okresního soudu v Novém Jičíně Pavla Nippertová. K pádu mostu na trať došlo v srpnu 2008, do konstrukce pak narazil mezinárodní vlak. Nehoda si vyžádala osm lidských životů a dalších skoro sto osob utrpělo zranění.
9. 3. 2023|

Žena s covidem jela bez roušky taxíkem. Soud jí vyměřil podmínku

Podmínku na tři roky se čtyřletým odkladem za nedodržení karantény kvůli nemoci covid-19 dostala u okresního soudu v Novém Jičíně Renáta Gažová. V květnu jí vyšel pozitivní test na koronavirus a hygienici jí nařídili zůstat dva týdny doma, 32letá žena ale podle žalobce pravidla porušila. V Moravskoslezském kraji jde o první takový případ, který řešil soud.
24. 9. 2020|

Soud znovu projednává tragédii ve Studénce. Letos od ní uplyne už jedenáct let

Okresní soud v Novém Jičíně od pondělka opět projednává železniční neštěstí ve Studénce z roku 2008, které nepřežilo osm lidí. První rozhodnutí novojičínského soudu, který zprostil obžaloby všech deset obžalovaných, ostravský krajský soud loni zrušil. Nově předvolaní znalci se mají navzájem vyjádřit k vyhotoveným znaleckým posudkům. Hlavní líčení potrvá do čtvrtka, pak bude proces pravděpodobně odročen.
18. 2. 2019Aktualizováno18. 2. 2019, 18:52|