TÉMA

Dodávka

Ukrajina brzy dostane munici získanou přes českou iniciativu, uvedl Kuleba

Ukrajinské ozbrojené síly brzy začnou dostávat munici nakoupenou prostřednictvím české iniciativy, řekl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba. S českými kolegy se chce spojit ještě tento týden, kdy mají podle něj nastínit plán dodávek munice. Podle poradce pro národní bezpečnost Tomáše Pojara by první dodávky dělostřelecké munice měly na Ukrajinu dorazit nejpozději v červnu.
13. 3. 2024Aktualizováno13. 3. 2024, 20:08|

USA po měsících oznámily dodávku zbraní Ukrajině v hodnotě zhruba sedmi miliard korun

Vláda Spojených států poprvé od prosince oznámila novou zásilku vojenské pomoci Ukrajině, zatímco dál čeká na rozhodnutí Kongresu, které by uvolnilo k tomuto účelu dodatečné prostředky. Pro zemi bránící se ruské agresi Washington nyní připravil dodávku v hodnotě 300 milionů dolarů (skoro sedm miliard korun). Podle Bílého domu to umožnily úspory Pentagonu při dřívějších nákupech zbraní.
12. 3. 2024Aktualizováno12. 3. 2024, 21:24|

Dodávka na Rakovnicku se zřítila z rozestavěného mostu, dva lidé zemřeli

U Krupé na Rakovnicku ráno po pádu dodávky z rozestavěného mostu zemřeli dva lidé, další dva utrpěli vážná zranění, záchranáři je transportovali do pražských nemocnic. Dodávka se stavebními dělníky dostala smyk a zřítila se z patnácti metrů. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, uvedla krajská policejní mluvčí Michaela Richterová.
29. 1. 2024Aktualizováno29. 1. 2024, 16:25|

Německo váhá s dodávkou střel Taurus Ukrajině, vláda v Berlíně není jednotná

Kyjev už dva měsíce žádá po Německu moderní střely Taurus s plochou dráhou letu. Pro ukrajinskou protiofenzivu je klíčové ničit ruskou logistiku a zásobovací cesty hluboko za frontovou linií. Střely Taurus německo-švédské výroby mají dosah až pět set kilometrů. Berlín zatím ukrajinské žádosti odmítal, německé ne ale přestává být jednoznačné.
10. 8. 2023|

Řada léků dál chybí, lidé jich přitom loni do lékáren vrátili rekordní množství

Některé léky v Česku stále chybí. Třeba antibiotika s penicilinem, ale problém je stále třeba i se sirupy a dětskými čípky. Ministerstvo zdravotnictví dál vyjednává o mimořádných dodávkách. Příští týden oznámí, kolik balení zajistilo na příští měsíce. Na podzim navíc resort slibuje statisíce balení od výrobců z Jižní Koreje.
2. 4. 2023|

Dálnici D1 na Přerovsku uzavřela nehoda

Dálnici D1 mezi Hranicemi a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku uzavřela ve čtvrtek po poledni nehoda. Podle prvotních informací policie řidič dodávky narazil zezadu do kamionu.
16. 3. 2023Aktualizováno16. 3. 2023, 14:33|

Elektrárny Opatovice během noci obnovily standardní dodávky tepla

Elektrárny Opatovice (EOP) během noci obnovily standardní dodávky tepla. Ve čtvrtek ráno je přerušilo několik havárií na horkovodu. Společnost kvůli tomu uvedla do provozu záložní zdroje, odstavila je do pátečního poledne, uvedla mluvčí elektráren Hana Počtová.
20. 1. 2023Aktualizováno20. 1. 2023, 13:58|

Porucha horkovodu z Opatovic přerušila dodávky tepla. Elektrárna chce na běžný provoz přejít v noci

Elektrárna Opatovice zprovoznila záložní zdroje tepla. Kvůli havárii horkovodu jsou od čtvrtečního rána přerušené dodávky tepla do Hradce Králové, Pardubic a Chrudimi. Záložní zdroje by měly do večera obnovit tepelný komfort většině odběratelů, řekla mluvčí společnosti Hana Počtová. Na standardní provoz chce elektrárna přejít v noci. Teplo z elektrárny proudí do 63 tisíc domácností v Hradci Králové, Pardubicích, Chrudimi a přilehlých obcích, do nemocnic, škol i podniků. Na rozdíl od jiných let elektrárna vloni nedělala celkovou tlakovou zkoušku rozvodné sítě.
19. 1. 2023Aktualizováno19. 1. 2023, 18:36|

Státy EU se dohodly na půjčce pro Ukrajinu. Maďarsko stáhlo veto

Velvyslanci zemí Evropské unie se v pondělí večer shodli na společné půjčce 18 miliard eur (asi 440 miliard korun) pro Ukrajinu a globální patnáctiprocentní dani pro velké nadnárodní firmy. Na Twitteru to oznámilo české předsednictví Rady EU. Maďarsko, které obě dohody dlouhodobě blokovalo, stáhlo veto při souběžném jednání o svých penězích z unijních fondů.
12. 12. 2022Aktualizováno13. 12. 2022, 05:55|

Dálnice u Olomouce je po srážce kamionu s dodávkou opět průjezdná

Na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku se odpoledne srazilo nákladní auto s dodávkou. Tři lidé se při nehodě zranili. Dálnice ve směru na Ostravu byla více než čtyři hodiny uzavřena. Opět zprůjezdněna byla kolem sedmé večerní. Informoval o tom policejní mluvčí Libor Hejtman. Nehoda se stala ve chvíli, kdy kamion podle předběžných informací policie začal prudce brzdit, aby se vyhnul střetu s přebíhajícím chodcem. Zezadu do něj narazila dodávka.
3. 11. 2022Aktualizováno3. 11. 2022, 19:33|

Rusko přiškrtilo Nord Stream 1, zarezervovalo však větší kapacitu plynovodu přes Slovensko

Dodávky ruského plynu prostřednictvím plynovodu Nord Stream 1 do Německa ve středu v souladu s pondělním oznámením ruské společnosti Gazprom klesly. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov řekl, že firma do Evropy dodává tolik plynu, kolik je jen možné a nutné – ve větších dodávkách mu podle něj zabránily evropské sankce, které zpozdily opravu turbíny pro plynovod. Mluvčí německé vlády hovoří o mocenské hře, argument s turbínou odmítá.
27. 7. 2022Aktualizováno27. 7. 2022, 20:33|

Dálnice D5 u Berouna je po nehodě opět průjezdná

Dálnice D5 u Berouna ve směru na Plzeň je po více než čtyřech hodinách opět průjezdná. V úterý odpoledne ji zablokovala nehoda dvou nákladních aut a dvou dodávek. Jeden člověk se při havárii zranil, přiletěl pro něj vrtulník.
19. 7. 2022Aktualizováno19. 7. 2022, 18:21|

Dodávky ruského plynu jsou zatím stabilní. Nelze ale vyloučit, že se sníží, či úplně zastaví, řekl Síkela

Ministr průmyslu Jozef Síkela (za STAN) po pátečním zasedání krizového štábu mimo jiné řekl, že dodávky plynu z Ruska do Česka jsou zatím stabilní a bez výpadků. Nelze ale podle něj vyloučit, že se dodávky sníží, či zcela ustanou. Plynové zásobníky jsou dle Síkely nyní plné z více než dvou třetin. „Jsme v další epizodě energetické války,“ řekl.
24. 6. 2022Aktualizováno24. 6. 2022, 13:49|

D8 je po smrtelné nehodě opět otevřená v obou směrech

Na 45. kilometru dálnice D8 na Litoměřicku ve směru na Prahu se ve čtvrtek v poledne střetla dodávka s kamionem. Dva lidé nehodu nepřežili a jeden člověk utrpěl zranění. Chvíli předtím se stala nehoda na kilometru 44,5 opačným směrem, dva lidé se zranili. Dálnice byla zhruba do 16:45 v obou směrech uzavřená, uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.
19. 5. 2022Aktualizováno19. 5. 2022, 17:21|

Zastavení dodávek plynu přes ukrajinskou stanici Česko neovlivní, ujišťuje ministr Síkela

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) uvedl, že zastavení dodávek plynu přes ukrajinskou stanici Sochranovka nemá vliv na dodávky plynu do České republiky. Touto cestou totiž proudí jen malá část suroviny, více než 99 procent plynu přitéká z Německa. Dodávky plynu do Česka jsou podle Síkely stabilní a bez anomálií.
11. 5. 2022Aktualizováno11. 5. 2022, 21:08|

Škoda kvůli chybějícím dílům omezí výrobu, Prazdroj odmítne ruské objednávky

Na ruský vpád na Ukrajinu reaguje české „rodinné stříbro“. Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto od tohoto týdne omezí výrobu, protože se potýká s nedostatkem dodávek dílů od několika lokálních dodavatelů z Ukrajiny, což má dopad na určité modely vozů. Plzeňský Prazdroj oznámil, že nebude přijímat žádné objednávky z Ruska ani Běloruska.
1. 3. 2022Aktualizováno1. 3. 2022, 18:53|

Nymburské nemocnici došly zásoby podpažních berlí, důvodem je nedostatek hliníku

Nemocnice v Nymburku hlásí velký nedostatek některých zdravotnických pomůcek, zejména podpažních berlí. Důvodem je vysoká cena hliníku a jeho nedostatek či výpadek některých dodávek. Nemocnice tak oslovila i veřejnost a své pacienty, aby jim berle, které už nepotřebují, přinesli. Několik lidí se už ozvalo, do zdravotnického zařízení přinesli celkem 24 párů berlí. Pomůcku lékaři dávají zejména pacientům po operacích zad či dolních končetin.
3. 11. 2021|

Česká pošta bude spolupracovat s čínským AliExpressem. Zásilky má doručit do 10 dnů

Česká pošta se dohodla na spolupráci s čínským internetovým obchodem AliExpress. Cílem dohody je, aby se Česká republika v roce 2021 zařadila do skupiny zemí, ve kterých budou zásilky doručovány do deseti dnů od objednání na AliExpressu.
9. 11. 2020|

Kupte si naše stíhačky, nabízí Rusko Turkům. USA chtějí dodávku F-35 zablokovat

Rusko je připraveno prodat Turecku víceúčelové stíhačky Su-35 náhradou za americká letadla F-35, oznámil šéf ruské státní zbrojovky Rostěch Sergej Čemezov. Spojené státy opakovaně pohrozily, že Ankaře stroje nepošlou. Nelíbí se jim turecké rozhodnutí pořídit si ruský systém protivzdušné obrany S-400.
18. 7. 2019|

Cizinecká policie našla v dodávce na D1 třináct běženců, včetně dětí

Cizinecká policie na dálnici D1 zastavila dodávku s britskou poznávací značkou, která za falešnou přepážkou převážela skupinu třinácti běženců. Mezi migranty byla i trojice asi čtyřletých dětí. Litevský řidič vozu je nyní podezřelý z převaděčství.
11. 4. 2019|

Po srážce sanitky s dodávkou v Ústí nad Labem jsou čtyři zranění

Při nehodě dodávky a sanitky se v Ústí nad Labem zranili čtyři lidé. Jedním z nich byl převážený pacient, který utrpěl těžká poranění. Hlavní silnice I/13 na výjezdu z Ústí je kvůli vyšetřování události uzavřena.
15. 2. 2019|