TÉMA

Jan Růžička

V Krupce začala přeměna bývalé plovárny na park se sportovišti

V Krupce na Teplicku začaly práce na proměně zchátralé městské plovárny na park s jezírkem a sportovišti za necelých třiadvacet milionů korun. Necelých pět milionů korun včetně daně uhradí radnice, zbytek pokryje dotace. Hotovo má být příští rok. Zchátralý areál se zbourá, vznikne vodní plocha, workoutové hřiště a celý prostor bude protkán mlatovými cestami.
24. 3. 2023|

Ústecký kraj zaplatí desítky milionů korun za chyby v projektech ROP Severozápad

Ústecký kraj zaplatí desítky milionů korun za chyby v projektech, které se realizovaly před třinácti lety v rámci Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. U soudu padla konečná rozhodnutí za platební výměry z roku 2016. Na to poslední se ještě čeká. Peníze na úhradu finančnímu úřadu má Ústecký kraj připravené. Řekl to krajský radní Jan Růžička (KDU-ČSL, zvolen na kandidátce ODS).
5. 1. 2023|

V Bučovicích obnovili dva zpustlé lesoparky. Jsou v nich nové stromy, altány nebo hřiště

V Bučovicích na Vyškovsku dokončili proměnu lesoparků Kalvárie a Hradisko. Na místě vzniklo zázemí na trávení volného času, obec nechala vysázet přes tisíc keřů a stromů. Úpravy vyšly na zhruba třicet milionů korun, většinu pokryla evropská dotace. O lesoparky se předtím aktivně nikdo desítky let nestaral.
14. 9. 2020|

V Ralsku bourají bývalou kotelnu s komíny. Prostor chtějí zalesnit, aby se neproměnil ve skládku

V bývalém vojenském prostoru Ralsko na Českolipsku šly k zemi ruiny bývalé kotelny včetně tří bezmála dvacetimetrových komínů. Pracovníci přitom ani nemuseli použít výbušniny, stačilo několikrát zabrat lžící bagru a první z komínů se s rachotem zřítil k zemi a zmizel v oblaku prachu. Za pár dnů už z bývalé kotelny nezbude vůbec nic. Těžká technika vyčistí pozemek do půlmetrové hloubky, zahrne ho zeminou a prostor se pak oseje trávou a osází borovicemi.
13. 2. 2019|