TÉMA

CTP

Útlum Zetoru v Brně. Společnost prodává pozemky a přesouvá výrobu do Indie

Výrobce traktorů Zetor utlumuje výrobu v Brně. Pozemky, na kterých haly sídlí, prodal developerské společnosti a je v nich už jen v nájmu. Stávající haly nový vlastník z větší části zbourá a postaví nové, bude v nich ale jiná výroba nebo sklady. Výroba Zetoru se přesouvá do Indie.
6. 10. 2023|

Černá stavba skladů v Hradci Králové dostala po šesti letech povolení

Příběh jedné z největších nepovolených staveb v Česku, skladového areálu v Hradci Králové, dostává další kapitolu. Nizozemský developer CTP Alfa získal dodatečné stavební povolení. Je pravomocné. Práce musel přerušit před šesti lety, když vyšlo najevo, že staví načerno.
22. 10. 2021|

CTP hodlá postavit ve Šlapanicích průmyslovou zónu. Obyvatelé jsou proti

Rozšíření průmyslové zóny a nové bydlení až pro tisíce lidí v okolí Šlapanic plánuje developerská společnost CTP. Území je podle ní výhodné svou polohou blízko Brna, mezi letištěm a železnicí. Dvě třetiny nové zástavby by mělo tvořit zázemí pro firmy, zbytek lesopark, byty nebo prostory ke sportu. Vedení a obyvatelé Šlapanic však s plány nesouhlasí.
5. 9. 2019|

Brněnská Vlněna znovu ožívá. Do nových budov se stěhují první firmy

První část přestavby areálu brněnské Vlněny skončila. Namísto výroby textilií se tam pomalu stěhují různé IT firmy, nadnárodní společnosti a obchody. Nové centrum má po celkovém dokončení sloužit až deseti tisícům lidí. V celém areálu zůstala jen jedna původní budova, nově zrekonstruovaný Bochnerův palác. Developer za přestavbu Vlněny utratil přes tři miliardy korun.
19. 8. 2019|

Za černou stavbu nabízí firma CTP až 15 milionů korun. Po Hradci Králové ale chce přístupovou cestu

Developerská společnost CTP Invest, která na okraji Hradce Králové bez stavebního povolení rozestavěla dvě skladové haly, nabízí městu finanční kompenzaci ve výši deset až 15 milionů korun. Chce za to souhlas města s využitím městských pozemků pro přístupovou cestu k halám. Firma také stáhla žalobu, kterou v únoru 2017 podala na město. Domáhala se v ní zaplacení náhrady škody 20,1 milionu korun. Vyplynulo to z úterního uzavřeného jednání zastupitelů města s představiteli firmy na hradeckém magistrátu.
12. 2. 2019|