TÉMA

CTP Invest

Černá stavba skladů v Hradci Králové dostala po šesti letech povolení

Příběh jedné z největších nepovolených staveb v Česku, skladového areálu v Hradci Králové, dostává další kapitolu. Nizozemský developer CTP Alfa získal dodatečné stavební povolení. Je pravomocné. Práce musel přerušit před šesti lety, když vyšlo najevo, že staví načerno.
22. 10. 2021|

Hradečtí zastupitelé nakonec kývli na dohodu: CTP Invest může dostavět sklady, město dostane 15 milionů

Zastupitelé Hradce Králové umožnili nizozemskému investorovi CTP Invest legalizovat nepovolenou stavbu skladu na okraji města a souhlasili s dostavbou. V hlasování o tom rozhodli v úterý odpoledne – na rozdíl od březnové schůze, kdy dostavbu zamítli. Tehdy scházely čtyři hlasy. Jako kompenzaci dá firma městu 15 milionů, které budou využity na provizorní parkoviště u nemocnice.
30. 4. 2019Aktualizováno30. 4. 2019, 18:47|

Za černou stavbu nabízí firma CTP až 15 milionů korun. Po Hradci Králové ale chce přístupovou cestu

Developerská společnost CTP Invest, která na okraji Hradce Králové bez stavebního povolení rozestavěla dvě skladové haly, nabízí městu finanční kompenzaci ve výši deset až 15 milionů korun. Chce za to souhlas města s využitím městských pozemků pro přístupovou cestu k halám. Firma také stáhla žalobu, kterou v únoru 2017 podala na město. Domáhala se v ní zaplacení náhrady škody 20,1 milionu korun. Vyplynulo to z úterního uzavřeného jednání zastupitelů města s představiteli firmy na hradeckém magistrátu.
12. 2. 2019|