TÉMA

Státní maturity

Ministerstvo školství zvažuje, co udělá s přijímačkami a maturitami. Vznikne více scénářů, řekl Plaga

Státní maturity a přijímací zkoušky proběhnou příští rok nejspíše jinak než obvykle. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) řekl na on-line konferenci s názvem Návrat do škol, nebo doma?, že jeho úřad do konce listopadu přichystá scénáře, jak by mohly zkoušky probíhat. Variant bude více, ministerstvo školství je připraví podle modelů ministerstva zdravotnictví. Jisté zatím je, že srovnávací testy nahrazující příjímací zkoušky na vysoké školy proběhnou v prosincovém termínu pouze on-line.
3. 11. 2020Aktualizováno3. 11. 2020, 16:17|

Odstartovaly státní maturity. „Zkoušku dospělosti“ dělá téměř 70 tisíc studentů

Na středních školách začínají didaktické testy státních maturit. Původně se měly konat na začátku května, kvůli pandemii ale startují až 1. června. Podle údajů Cermatu se k nim přihlásilo 68 036 maturantů, což je zhruba stejně jako loni. Dalších zhruba 9200 lidí by mělo dělat státní maturity v odloženém, náhradním nebo opravném termínu. Zkoušky provázejí zvýšená hygienická opatření.
1. 6. 2020Aktualizováno1. 6. 2020, 20:07|

Studenti se bojí čísel, z matematiky jich chce maturovat nejméně za posledních osm let

Maturantů z matematiky bude letos nejméně za osm let, vyplývá to z údajů o počtu přihlášek, které ČT poskytla společnost CERMAT pořádající státní maturity. Celkem se k řádnému jarnímu termínu zkoušek přihlásilo bezmála 70 tisíc studentů.
12. 2. 2019|