TÉMA

Bikesharing

Kromě růžových i modrá. Olomouc rozšiřuje nabídku sdílených kol

Lidé v Olomouci mohou od pátku využívat tři sta sdílených kol česko-německé společnosti Nextbike. Olomouc tak je po Ostravě, Havířově a Prostějovu čtvrtým městem v zemi, kde firma službu nabízí. Sdílení kol doposud v Olomouci zajišťovala pouze společnost Rekola se svými růžovými bicykly, nově budou na území města službu provozovat obě firmy. Ani jedné ale radnice na provoz nepřispívá.
6. 3. 2020|

Sdílená kola mají v Prostějově úspěch. Služba proto bude pokračovat

V Prostějově skončilo čtyřměsíční testování sdílení jízdních kol a podle vedení města se osvědčilo. Radnice tak s česko-nemeckou firmou nextbike uzavřela smlouvu na další provozování služby, která platí do října příštího roku. Prostějované si mohou kola půjčovat od letošního března, k dispozici mají celkem sto bicyklů.
15. 7. 2019|

Sdílená kola se do Ostravy vrátí v polovině dubna. Kromě růžových budou jezdit i modrá

Systém sdílených kol v Ostravě začne letos fungovat v polovině dubna. Růžová kola, která ve městě jezdila loni, z velké části nahradí modré bicykly společnosti Nextbike. Ta Ostravě nabídla výhodnější podmínky. Po městě budou rozmístěny dvě stovky stojanů, které budou moci využívat všichni cyklisté.
27. 3. 2019|

Sdílená růžová kola se po zimní přestávce vracejí do Frýdku-Místku. Bude jich víc

Obyvatelé Frýdku-Místku budou moci od dubna opět používat sdílená kola. Takzvaný bikesharing firma ve městě na zkoušku spustila loni v září a služba měla velký úspěch. Počet bicyklů se tak zvýší na osmdesát. Město si od sdílených kol podobně jako od MHD zdarma slibuje ekologičtější dopravu.
22. 3. 2019|

V Prostějově začne od března zkušební provoz bikesharingu. K zapůjčení bude stovka kol

Lidé v Prostějově si budou moci od 1. března půjčit kolo pro jízdu po městě. Radnice spolu s firmou Next bike zahájí pilotní projekt sdílení bicyklů. K dispozici bude stovka kol a devět stálých i několik virtuálních stanovišť. V úterý to oznámil primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko).
12. 2. 2019|