TÉMA

Jiří Komárek

Lídři z Moravskoslezského kraje hledali recept, jak podpořit podnikatele. Nabídli řadu možností

Dalším tématem předvolební debaty lídrů v Moravskoslezském kraji byla podpora podnikatelů. Jak jim pomoci,  se ale neshodli. Volební lídři řešili také vysoké ceny energií. Pozvání do diskuze přijali Lukáš Černohorský (PirátiSTAN), Jiří Komárek (PŘÍSAHA), Leo Luzar (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Zbyněk Stanjura (SPOLU), Ivo Vondrák (ANO) a Lubomír Zaorálek (ČSSD). Debatu moderoval Martin Řezníček.
30. 9. 2021|

Větší tresty pro usvědčené nebo nesoutěžit jen podle ceny, navrhují volební lídři, jak bojovat s korupcí

Dalším tématem předvolební debaty lídrů v Moravskoslezském kraji byla korupce a její potírání. Na její velké škodlivosti se účastníci debaty shodují a navrhují například majetková přiznání úředníků, větší postihy usvědčených nebo otevřenější data veřejné správy. Diskutovali Lukáš Černohorský (PirátiSTAN), Jiří Komárek (PŘÍSAHA), Leo Luzar (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Zbyněk Stanjura (SPOLU), Ivo Vondrák (ANO) a Lubomír Zaorálek (ČSSD). Debatu moderoval Martin Řezníček.
29. 9. 2021|

Protest zaměstnanců České pošty lídři z Moravskoslezského kraje chápou. Privatizaci většina odmítla

Lídři kandidátek pro sněmovní volby z Moravskoslezského kraje debatovali o fungování České pošty. Protest zaměstnanců dle svých slov chápou, v diskuzi se přeli o budoucí směřování pošty, přičemž většina jich odmítla privatizaci státního podniku. Debaty se účastnili Lukáš Černohorský (PirátiSTAN), Jiří Komárek (PŘÍSAHA), Leo Luzar (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Zbyněk Stanjura (SPOLU), Ivo Vondrák (ANO) a Lubomír Zaorálek (ČSSD).
29. 9. 2021Aktualizováno29. 9. 2021, 22:03|

Hnutí Přísaha zahájilo finální část kampaně, celostátním lídrem je Šlachta

Politické hnutí Přísaha zahájilo finální část volební kampaně. Představili se lídři krajských kandidátek, kromě předsedy hnutí Roberta Šlachty jsou mezi nimi bývalý prezidentský kandidát Jiří Hynek nebo bývalí Šlachtovi kolegové od policie Jiří Komárek, Václav Vévoda, Zdeňka Víchová a také Tomáš Sochr s Jaroslavem Pelcem, kteří jsou zároveň ve vedení Přísahy.
25. 8. 2021|

Exdetektiv Komárek dostal 55 tisíc jako odškodné za stíhání kvůli výroku o „brutálním úniku informací“

Bývalý detektiv Jiří Komárek dostal od ministerstva spravedlnosti zhruba 55 tisíc korun jako odškodnění za trestní stíhání kvůli výroku o policejním exprezidentovi Tomáši Tuhém. Toho v roce 2016 nařkl z „brutálního úniku informací“ během vládních sporů o policejní reorganizaci. Soudy Komárka později zprostily obvinění ze zneužití pravomoci úřední osoby. Komárek žádal více než 150 tisíc korun, ministerstvo mu nakonec přiznalo jen část zahrnující náklady na obhajobu. ČT to potvrdil Komárkův advokát Petr Kočí.
12. 2. 2019|