TÉMA

Masáže

Mají delší život nebo znovu chodí. Zájem o fyzioterapii pro zvířata roste

Laserová nebo magnetická terapie, speciální cvičení i masáže. To vše pro čtyřnohé pacienty. Zvířecí fyzioterapeuti mají čím dál víc práce. Některá zvířata díky jejich péči znovu chodí. Jiným odborníci prodlouží nebo zlepší život.
22. 3. 2023|

Restaurace, hotely i další služby postupně začínají zvyšovat ceny. I kvůli zdražení materiálů

S otevřením zahrádek už některé restaurace zvýšily ceny, především u piva. Ty, které zatím váhají, se bojí o zákazníky. Po znovuotevření je totiž potřebují získat zpět. Podobně uvažují i hoteliéři. Ceny porostou nejdřív v turisticky atraktivních oblastech, například na horách nebo v lázních. Češi si ale budou muset připlatit i za kosmetické služby, masáže nebo kadeřníka.
24. 5. 2021|

Pomoc proti bolesti, nebo hazard? Tradiční čínská medicína v Česku budí rozporuplné reakce

Centrum čínské medicíny v Hradci Králové končí. Mělo přitom být vlajkovou lodí východního lékařství v Česku. Čínská medicína dlouhodobě vyvolává rozporuplné reakce. Dva předchozí ministři zdravotnictví ji podporovali, naopak Česká lékařská komora byla vždy proti. Zákonodárci nedávno vyřadili terapeuty a specialisty čínské medicíny ze zákona o nelékařských pracovnících. Podle současného ministra Adama Vojtěcha (za ANO) by metody měly spadat pod připravovaný zákon o léčitelství.
11. 2. 2019|