TÉMA

Josef Bazala

Spor o pozemky ve zlínské části Malenovice je u konce. Kraj se dohodl s Unimex group

Zastupitelé Zlínského kraje schválili ve sporu o pozemek ve Zlíně-Malenovicích dohodu o narovnání se společností Unimex Group. Kraj na základě ní zůstane vlastníkem pozemku, který od firmy koupil v květnu 2020. Nemusí jej navíc využít výhradně pro výstavbu nové nemocnice, jak stanovila kupní smlouva uzavřená předchozím vedením kraje. Kraj na základě uzavřené dohody zaplatí firmě deset milionů korun, řekl novinářům hejtman Radim Holiš (ANO). Pro hlasovalo 27 ze 41 zastupitelů, kteří se jednání zúčastnili.
11. 9. 2023Aktualizováno11. 9. 2023, 12:31|

Lidovečtí senátoři si vyměnili vedení, předsedou klubu zvolili Klementa

Novým předsedou senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí se v úterý stal Josef Klement. Senátor za Žďársko nahradil místopředsedkyni strany Šárku Jelínkovou, která letos senátorský mandát na Kroměřížsku neobhájila. Klub bude mít stejně jako dosud dvanáct členů, v letošních senátních volbách dokázal znovu získat sedm senátorek a senátorů.
11. 10. 2022|

Staré Město má po 14 letech nového starostu. Bazalu vystřídal Psotka

Lidoveckého starostu Starého Města na Uherskohradišťsku Josefa Bazalu vystřídal ve funkci jeho spolustraník a dosavadní místostarosta Kamil Psotka. Bazala z funkce odešel po čtrnácti letech, protože na podzim uspěl v senátních volbách. Kombinovat práci starosty a senátora podle něj nelze.
18. 1. 2021Aktualizováno19. 1. 2021, 10:31|

Ústavní soud by měl vyslechnout Babiše kvůli termínu voleb, žádá skupina senátorů

Skupina senátorů, která u Ústavního soudu zpochybnila vyhlášený termín sněmovních voleb, žádá o přednostní projednání návrhu a výslech předsedy vlády Andreje Babiše (ANO). Návrhem, který soud ve středu zpřístupnil na svém webu, se jako soudce zpravodaj bude zabývat Vojtěch Šimíček, který patří k expertům na volební problematiku. V době působení u Nejvyššího správního soudu předsedal volebnímu senátu.
13. 1. 2021|

Senátorem za Uherské Hradiště bude lidovec Bazala, Valenta končí

Novým senátorem ve volebním obvodu Uherské Hradiště bude Josef Bazala (KDU-ČSL). Ve druhém kole senátních voleb získal 60,78 procenta hlasů. Obhájce mandátu Ivo Valenta (za Soukromníky) dostal 39,21 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledku sčítání na www.volby.cz. Druhého kola voleb se zúčastnilo 21,85 procenta voličů, v prvním před týdnem hlasovalo 46,95 procenta.
10. 10. 2020Aktualizováno10. 10. 2020, 18:16|

Senátní duel na Uherskohradišťsku: O křeslo v horní komoře se utkají Ivo Valenta a Josef Bazala

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 81 – Uherské Hradiště se utkají současný senátor a spoluzakladatel holdingu Synot Ivo Valenta (za Soukromníky) se starostou Starého Města Josefem Bazalou (KDU-ČSL). Valenta získal v prvním kole podporu 31,23 procenta hlasujících, Bazalovi odevzdalo hlas 30,94 procenta voličů. Volební účast dosáhla 37,69 procenta. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
7. 10. 2020|

V Uherském Hradišti vyzve v druhém kole dosavadního senátora Valentu starosta Starého Města Bazala

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Uherské Hradiště postoupili Ivo Valenta (za Soukromníky) a Josef Bazala (KDU-ČSL). Valenta získal 31,23 procenta hlasů, druhý Bazala dostal 30,94 procenta. Voleb se zúčastnilo 37,69 procenta voličů, o hlasy usilovalo pět kandidátů.
3. 10. 2020|

Firma analyzuje odpad ze skladu u Frýdku-Místku. Teprve pak ho odveze pryč

V pondělí pokračovala likvidace nelegální skládky nebezpečného odpadu ve Starém Městě u Frýdku-Místku. Policie tam našla asi půl milionu litrů hořlavých látek. Samotný odvoz ale podle informací České televize ještě nezačal. Nebezpečný odpad zůstane nadále i v Bohumíně, kde řeší podobný případ jako ve Frýdku.
11. 2. 2019|