TÉMA

Svodidla

Část zaměstnanců Liberty Ostrava se vrátila do práce. Situaci přijel „zachraňovat“ sám Gupta

Do provozu ostravské huti Liberty se vrátilo několik zaměstnanců. Firma se rozhodla zprovoznit linky vyrábějící svodidla. Vstupní materiál má zatím ze svých zásob, může ho ale i nakupovat od externích dodavatelů. Není tak závislá na prvovýrobě – tedy vysoké peci a koksárenských bateriích. Ty jsou totiž stále drženy v teplém útlumu. Všichni zaměstnanci dostali také výplaty za leden, Liberty na ně vynaložila tři sta milionů korun. Do Česka mezitím přijel majitel Liberty Sanjeev Gupta, aby jednal se společností Tameh Czech o obnovení dodávek elektřiny do ocelárny, píší Seznam Zprávy.
15. 2. 2024|

Při autonehodách zemřelo více lidí než loni. Na mnoha úsecích dálnic jsou zastaralá svodidla

Nehody na českých dálnicích mají letos větší počet obětí než v loňském roce. Od ledna jich bylo dvaadvacet a zraněných kolem pěti stovek. Nehod bylo zhruba dva a půl tisíce. Na mnoha úsecích dálnic jsou přitom zastaralá svodidla, která neodpovídají současným standardům. Jejich plošná výměna potrvá podle odhadů silničářů ještě asi pět let, dotace na projekt se ale snižují. Vláda proto zvažuje zapojení privátních investorů.
23. 8. 2022|

D5 na Tachovsku, kde po nehodě zemřeli tři lidé, je plně průjezdná

Dálnici D5, kde po střetu kamionu a osobního vozu u Benešovic na Tachovsku zemřeli tři lidé včetně dvou dětí, se podařilo v noci na čtvrtek plně zprůjezdnit. Smrtelná nehoda se stala ve středu odpoledne, zranili se při ní další dva lidé.
3. 8. 2022Aktualizováno3. 8. 2022, 23:59|

Při nehodě severomakedonského autobusu v Bulharsku zahynulo šestačtyřicet lidí

Nejméně šestačtyřicet lidí, včetně dvanácti dětí, přišlo o život při nehodě autobusu ze Severní Makedonie, který v úterý časně ráno havaroval na dálnici na jihozápadě Bulharska. Autobus po nehodě, ke které došlo okolo 02:00 SEČ, vzplál. Podle záchranářů se z hořícího autobusu zachránilo sedm lidí, kteří byli převezeni do nemocnice v Sofii. Jejich stav je stabilizovaný. Severní Makedonie kvůli tragédii vyhlásila třídenní státní smutek.
23. 11. 2021Aktualizováno23. 11. 2021, 19:26|

Z D1 zmizela betonová svodidla. U Humpolce je vše jako před zahájením oprav

Dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, kde se zpozdila rekonstrukce, už je v obou směrech průjezdná ve standardní šířce. Na zprůjezdnění pracovali dělníci od pátečního večera, doprava kvůli tomu byla stahovaná do jednoho pruhu. Tvořily se kilometrové kolony. Směrem na Prahu omezení skončilo v poledne, ve směru na Brno kolem 16:30.
11. 2. 2019Aktualizováno11. 2. 2019, 17:10|