TÉMA

Dajr az-Zaur

USA podnikly odvetné nálety na proíránské skupiny v Sýrii, útoku poté čelila i americká základna

Spojené státy podnikly v Sýrii několik náletů proti skupinám napojeným na Írán, které viní z útoku dronem, při němž přišel ve čtvrtek o život jeden člověk pracující pro Američany a dalších šest osob bylo zraněno. Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) uvedla, že při amerických útocích zahynulo jedenáct proíránských bojovníků. Raketovým útokům poté čelila i americká základna na severovýchodě Sýrie, obešly se bez obětí.
24. 3. 2023Aktualizováno24. 3. 2023, 15:27|

Na severu Sýrie se šíří cholera, úřady žádají o mezinárodní pomoc

V severní Sýrii zemřeli na choleru tři lidé. Oznámily to tamní kurdské úřady a požádaly o mezinárodní pomoc, aby se zabránilo dalšímu šíření nemoci. Mnoho případů onemocnění je podle agentury AFP na severovýchodě, v provincii Dajr az-Zaur.
10. 9. 2022|
Válka v Sýrii

„Tohle je jejich poslední den.“ Na východě Sýrie zuří finální boj s Islámským státem

Na východě Sýrie pokračují těžké boje při obléhání poslední bašty teroristické organizace Islámský stát (IS). Arabsko-kurdské koalici SDF, která zahájila ofenzivu v sobotu, vzdoruje poblíž hranice s Irákem asi 500 radikálů. Koalice zatím získala 41 postů dosud obsazených radikály, ale narazila na protiútok. V obklíčeném městečku Baghúz Faukání mohou být podle reportéra stanice CNN i stovky civilistů.
10. 2. 2019Aktualizováno10. 2. 2019, 17:20|