TÉMA

Čakovice

Tři zastřelení u čakovické cyklostezky byli muž, žena a jejich dvouletý syn, oznámili policisté

Tři mrtví, které policie nalezla v sobotu u pražské cyklostezky mezi Čakovicemi a Letňany, byli podle kriminalistů čtyřiatřicetiletý muž, jeho o dva roky mladší družka a jejich dvouletý syn. Prozatímní zjištění vyšetřovatelů nasvědčují tomu, že se na místě stala dvojnásobná vražda a následná sebevražda. Kriminalisté to v pondělí napsali na Twitteru.
29. 11. 2022|

Pražská „mordparta“ vyšetřuje nález tří těl v lese na okraji metropole. Nařídila pitvy zemřelých

Poblíž cyklostezky mezi pražskými Čakovicemi a Letňany v sobotu odpoledne našli v lese tři mrtvé, věcí se zabývají kriminalisté z oddělení vražd. Vyšetřovatelé nařídili soudní pitvy zemřelých, jejich výsledky by mohly být v příštím týdnu, odhadl policejní mluvčí Richard Hrdina.
26. 11. 2022Aktualizováno26. 11. 2022, 20:46|

Před půlstoletím se Praha rozvedla s trolejbusy. Nyní s nimi uzavírá nový sňatek

Praha si připomíná padesát let od chvíle, kdy jejími ulicemi naposledy projel trolejbus (přesněji klasický trolejbus bez alternativního pohonu). Město se jich v sedmdesátých letech vzdalo ve prospěch autobusové dopravy. Přesně v den půlstoletého výročí ale Praha jejich provoz zase obnovuje. V sobotu se svezou první cestující po první novodobé plnohodnotné trolejbusové trati z Letňan do Čakovic, která by měla být předzvěstí dalšího velkého rozvoje.
15. 10. 2022|

Praha chce začít se stavbou tramvajové tratě do Čakovic

Hlavní město prostřednictvím svého dopravního podniku zahájí práce na stavbě nové tramvajové tratě do Čakovic. Koleje budou prodlouženy od nynější smyčky Sídliště Ďáblice až k železničnímu uzlu Nádraží Čakovice. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Praha se také chystá vypracovat studii terminálu vysokorychlostní železniční tratě na severu města.
29. 8. 2022|

Brownfieldy v Praze se mají změnit v obytné čtvrti, v areálu Avie začala dekontaminace pozemků

V areálu Avie, na místě jednoho z největších brownfieldů v Praze, vznikne v příštích pětadvaceti letech nová čtvrť. S centrem města ji má propojit zmodernizovaná železnice a nová tramvajová trať. Podle investora už se v areálu začalo s dekontaminací pozemků po průmyslové výrobě. Výstavbu na tomto i dalších brownfieldech brzdí územní plány.
17. 8. 2022|

Pražský STAN se snaží zachránit kandidátku, o místa v čele listiny přišlo osm politiků

Pražský STAN po kauze Dozimetr změnil volební listinu pro komunální volby. Z původních kandidátů se v první desítce udrželi pouze dva lidé. Lídrem kandidátky zůstal náměstek primátora Petr Hlaváček, na druhé místo se pak oproti předchozí čtvrté pozici posunula starostka Čakovic Kateřina Arnotová.
29. 6. 2022|

Do Prahy se vrátí trolejbusy. Dopravní podnik zahájil stavbu trati z Palmovky do Čakovic

Pražský dopravní podnik (DPP) zahájil stavbu trolejbusové trati z Palmovky přes Prosek a Letňany do Čakovic. Bude po ní jezdit linka 58, která nahradí stávající autobusovou linku 140. Oznámili to zástupci vedení dopravního podniku a magistrátu. Zároveň se chystá i elektrifikace dalších autobusových linek.
10. 1. 2022Aktualizováno10. 1. 2022, 20:50|
Interview ČT24

Zdařilá revoluce mi dodala naději a sílu. Mělo to smysl, věří herec Jan Potměšil

„My sami jsme autory svých příběhů. To je svoboda. O to jsme všichni usilovali v osmdesátém devátém. A my se to musíme učit, učit se být svobodní, dělat to, po čem toužíme, naplňovat životy tak, jak chceme my. A to je přeci úžasné,“ říká herec Jan Potměšil, který v Interview ČT24 vzpomíná na život za totality i události listopadu 1989. Na to, aby po probuzení z kómatu pochopil, že se revoluce zdařila, prý stačila jedna věta jeho otce: „Václav Havel už je prezidentem.“
15. 11. 2019|

Primátor Hřib řešil se starosty rozvoj severovýchodu Prahy

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a další zástupci Prahy se sešli se starosty městských částí na severovýchodě Prahy ohledně budoucího rozvoje oblasti. Podnětem ke schůzce byl plán premiéra Andreje Babiše (ANO) postavit v okolí metra Letňany sídlo pro 10 tisíc státních úředníků, projekt je ale stále ve fázi návrhu a na schůzce na něj přišla řeč jen okrajově. Politici to po schůzce řekli novinářům. Starostové dodají magistrátu své podněty a budou se s vedením města scházet pravidelně.
8. 2. 2019|