TÉMA

Nemocnice Kyjov

Lékaři v nemocnicích zahájili protest, čekají na podpis dohody o odměňování

Lékaři v nemocnicích zahájili v pátek protest a přestali sloužit dobrovolné přesčasy. Některá zařízení proto musela odložit plánovanou péči, jiná fungují prakticky bez omezení. Zástupci lékařů se ve čtvrtek dohodli s premiérem Petrem Fialou (ODS) na růstu mezd a platů. Pro příští rok jim nabídl téměř deset miliard korun. Protest ale lékaři chtějí odvolat až po podpisu dohody.
1. 12. 2023Aktualizováno1. 12. 2023, 17:37|

„Docházejí nám síly.“ Nemocnice se plní pacienty s covidem, v pátek přibylo přes 14 tisíc případů

Nemocnice se dál plní pacienty s covidem-19. Na jednotkách intenzivní péče jich leží přes 500. Čísla dál porostou a podle ministra zdravotnictví v demisi Adama Vojtěcha (za ANO) může do dvou týdnů intenzivní péči potřebovat zhruba jednou tolik pacientů. Situace se liší kraj od kraje a vyloučit se proto nedají ani převozy nemocných. V pátek přibylo v Česku podruhé v tomto týdnu přes čtrnáct tisíc potvrzených případů, bylo jich 14 199.
13. 11. 2021Aktualizováno13. 11. 2021, 20:42|

Nemocnice navyšují kapacitu pro pacienty s covidem. Omezují zákroky, přesouvají personál nebo povolávají studenty

České zdravotnictví se připravuje na nápor pacientů s koronavirem. Podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) je teď prioritou zastavit nárůst nově nakažených a vybudovat dostatečné nemocniční kapacity. Nemocnice proto omezují plánovanou péči a přesouvají zdravotníky z jiných oddělení. Do práce se postupně zapojují také dobrovolníci, mimo jiné z řad studentů zdravotnických škol a roste i počet povolaných mediků.
16. 10. 2020|

Kraj spojí jihomoravské nemocnice pod jednu střechu. Chce tak zlepšit služby

Jihomoravské nemocnice zřizované krajem by mohly časem spadat pod jednu organizaci. Poskytovala by jim sdílené služby, třeba centrální nákupy nebo jednání s pojišťovnami o lepších úhradách za výkony. Nemocnicím by přitom zůstalo samostatné vedení. Novou koncepci zdravotnictví v pondělí schválilo mimořádné krajské zastupitelstvo.
27. 1. 2020|

Kyjovská nemocnice protikladů. Neurologie má nové vybavení, gynekologie na peníze marně čeká

Rozporuplná je nemocnice v Kyjově co do investovaných peněz. Na jedné straně patří k nejúspěšnějším v republice v čerpání evropských dotací na nové přístroje, v posledních dvou letech její vedení získalo 85 milionů korun. Na druhou stranu se ale stále nedaří vyřešit špatný stav budovy, kde sídlí gynekologicko-porodnické oddělení. Rekonstrukci za sebou naopak už má Úrazová nemocnice Brno, která se tak dostala na třetí místo v letošním žebříčku nejlepších českých nemocnic.
5. 12. 2019|