TÉMA

Suchej únor

V Česku pojedenácté startuje akce Suchej únor, má přispět k omezení rizikového pití alkoholu

V Česku prvním únorovým dnem začíná 11. ročník měsíční osvětové akce Suchej únor, která má přispět k omezení nadměrného pití alkoholu. Lidé, kteří se do ní zapojí, by si měli po celý únor alkoholické nápoje odepřít. Kampaň pořádá stejnojmenná organizace Suchej únor ve spolupráci s odborníky. Letos se koná pod heslem Nepít je umění! s cílem podpořit autentickou tvorbu a kreativitu. Organizátoři poukazují na to, že Češi patří v pití alkoholu ke světovým rekordmanům a nadměrná konzumace ohrožuje nejen jejich zdraví, ale i kvalitu života.
1. 2. 2023|

Kampaň Suchej únor má pomoci změnit návyky ohledně alkoholu. Zapojily se i firmy

Z analýz ministerstva zdravotnictví vyplývá, že rizikovému pití alkoholu se v Česku vystavuje zhruba jeden a půl milionu lidí. Odborníci se nyní snaží podpořit kampaň „Suchej únor“, která má lidem pomoct prověřit vztah k alkoholu a změnit návyky. Nově se zaměřila i na osvětu ve firmách.
7. 2. 2022|

„Alkohol na denním pořádku není v pohodě.“ Na nadměrné pití Suchej únor upozorňuje podeváté

V pondělí začíná kampaň Suchej únor. Její organizátoři uvádějí, že za hranou rizikového pití se v Česku pohybuje přes milion lidí. Zároveň s kampaní vychází Suchá kniha, která v osmadvaceti kapitolách představuje alkohol ve všech jeho rolích a podobách. Podle manažera kampaně Petra Freimanna nejde o prohibici, ale osobní nalezení vztahu k alkoholu.
1. 2. 2021|

Kampaň „Suchej únor“ poprvé umožnila registraci, oficiálně se připojilo třináct set lidí

K měsíční osvětové akci „Suchej únor“, která má pomoct omezit nadměrné pití alkoholu, se už oficiálně připojilo 1300 lidí. Letos organizátoři poprvé umožnili registraci účastníků. Za šest let kampaně každoročně abstinovalo podle pořadatelů na čtvrt milionu lidí. České televizi to sdělil Josef Petr, ředitel Ligy otevřených mužů, která kampaň pravidelně pořádá.
9. 2. 2019|