TÉMA

Liam Neeson

Láska nebeská se po dvaceti letech vrací do kin. Je zastaralá, připouští i její režisér

Christmas Is All Around, Vánoce jsou všude kolem, přesvědčuje chytlavou písní při snaze o comeback rocker Billy Mack ve filmu Láska nebeská. Svým cynismem ale sváteční pohodu kazí (stejně jako skladbu). Návrat do kin ohlásila od 14. prosince i vánoční romance, v níž tento hit zní, a ani její comeback po dvaceti letech neprovází jen pohoda. Snímku se vyčítá sexismus, nedostatečná rozmanitost a humor založený na body shamingu. Že některé věci v Lásce nebeské jsou „určitě zastaralé“, připustil i její scenárista a režisér Richard Curtis.
14. 12. 2023|

Recenze: Muži v černém čelí Globální hrozbě a tvůrčímu lajdáctví

Jisté filmové série odmítají hollywoodští giganti pohřbít. Muži v černém se tak dvaadvacet let po premiéře prvního snímku znovu rozrůstají. Ačkoli díl s podtitulem Globální hrozba představuje nové hrdiny a s nimi i nové příběhy, provází ho tolik pochybení a nevysvětlených otázek, že takřka mizí v černé díře vlastní zbytečnosti.
15. 6. 2019|

Chtěl jsem zabít černocha, přiznal herec Neeson. Afroameričan by s takovou zpovědí narazil, vadí kritikům

Hollywoodský herec Liam Neeson byl nařčen z nepokrytého rasismu. V rozhovoru pro média totiž představitel akčních rolí uvedl, že před lety chtěl zabít černocha poté, co byla znásilněna jeho blízká. Herec zdůraznil, že své myšlenky nijak neuskutečnil, velmi mu ublížily a stále jich lituje. I přesto se stal terčem otevřené kritiky nejčastěji od Afroameričanů. Podle nich se v podobných případech uplatňuje dvojí metr.
7. 2. 2019|